Spathoek in dienst van Rederij Doeksen, einde EVT

Spathoek Terschelling

Veerboot Spathoek arriveert op Terschelling, nog onder de vlag van EVT.

! Rederij Doeksen heeft een speciale pagina voor informatie aan reizigers van EVT.

Om 11.45 maakt de Spathoek de eerste afvaart onder de vlag van Rederij Doeksen. De website van EVT stuurt sinds gisteravond bezoekers door naar Rederij Doeksen. De Spathoek blijft tot eind september de originele afvaarten verzorgen.

Deze situatie is ontstaan doordat de Staat en Rederij Doeksen de Rederij EVT hebben uitgekocht. De Staat heeft hiervoor € 9 miljoen neergelegd, en Rederij Doeksen nog een soortgelijk, onbekend, bedrag. In ruil hiervoor komen de rechtszaken rondom de concessieverlening te vervallen. Hiermee krijgt Rederij Doeksen definitief de concessie voor Vlieland en Terschelling en Wagenborg voor Ameland en Schiermonnikoog. Rederij Doeksen heeft bovendien de Spathoek en het personeel van EVT overgenomen.

Vandaag vaart de Spathoek voor het eerst voor Rederij Doeksen. De Spathoek zal nog ontdaan worden van de logo’s van EVT, maar wordt niet overgespoten. Doeksen wil niet te veel investeren in het schip, omdat het schip zo goed als zeker na september uit de vaart wordt gehaald. In 2011, bij de aanschaf van de Spathoek door EVT, was Rederij Doeksen nog sceptisch over de open voorkant en de veiligheid (m.b.t. de lekstabiliteit) van de Spathoek.

Tot september vaart de Spathoek op de gebruikelijke, EVT-, tijden. Kaartjes gaan nu echter via Doeksen en voor het tarief van Doeksen. Kaartjes die al geboekt waren blijven wel geldig. Passagiers en auto’s kunnen nu inchecken via de ingangen van Rederij Doeksen. Op de boekingsmodule van Rederij Doeksen zijn de afvaarten van de Spathoek nog niet te vinden. Rederij Doeksen laat weten hier druk mee bezig te zijn. Sinds dinsdagmiddag staan de afvaarten van de Spathoek in de boekingsmodule van Rederij Doeksen. Ook is er een special pagina voor informatie aan reizigers van EVT: http://www.rederij-doeksen.nl/evt

De bemanning van EVT vaart vanaf vandaag ook voor Rederij Doeksen. Passagiers die geboekt hebben voor een afvaart van de Spathoek hebben een mail met informatie van Doeksen gekregen, zo laat Doeksen in een persbericht weten.

https://twitter.com/Joserror/status/453650066767503360

De Stortemelk is niet overgenomen door Rederij Doeksen. Dit schip was ook niet in het bezit van Rederij EVT, maar werd gehuurd. De Stortemelk staat wel te koop.

De website van Rederij EVT stuurt sinds gisteravond bezoekers door naar Rederij Doeksen:

Geachte gast, rederij EVT zal per heden haar afvaarten overdragen

Uw geboekte tickets zullen worden overgenomen door Rederij Doeksen. Tot en met 30 september zullen alle afvaarten conform dienstregeling uitgevoerd worden. Na die datum kunnen vertrektijden gaan wijzigen Rederij Doeksen zal hierover contact met u opnemen.

Voor boekingen verwijzen we u naar Rederij Doeksen:

www.rederijdoeksen.nl

Voor wijzigingen of annuleringen van uw huidige EVT ticket:

info@rederij-doeksen.nl

Wij danken u voor het in ons gestelde vertrouwen!

Spathoek Terschelling
Veerboot Spathoek arriveert op Terschelling, nog onder de vlag van EVT.

Bronnen: Omrop Fryslân, Rederij Doeksen

1 thought on “Spathoek in dienst van Rederij Doeksen, einde EVT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *