Veerboot Den Helder – Texel

Boot Texel
Boot Texel

Als u naar Texel wilt varen, pakt u in Den Helder de veerboot. De veerboot naar Texel wordt verzorgt door TESO. De overtocht duurt circa 20-25 minuten. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u Den Helder kunt bereiken, waar u kaartjes kunt kopen voor de veerboot naar Texel, hoe vaak de boot gaat, welke boten tussen Den Helder en Texel varen en u kunt een fotoalbum bekijken over de veerdienst van Texel.
 
 
 
 
 

Boeken – Kaartjes boot Texel

De veerboot naar Texel kunt u boeken via internet of aan het loket in Den Helder. Een kaartje is geen reservering, want u kunt geen afvaarten reserveren. De veerboot wordt geladen op volgorde van aankomst van de auto’s en passagiers. Het is dus ook niet verplicht te reserveren voor de boot naar Texel. Enkel vanaf Den Helder heeft u een kaartje nodig. Op de terugreis vanaf Texel is geen kaartcontrole. Het omboeken van kaartjes is dus ook niet mogelijk.

Op de volgende manieren kunt u kaartjes krijgen voor de boot naar Texel:

Internet

Kaartjes voor de veerboot naar Texel zijn te krijgen via de boekingswebsite van TESO.

Telefonisch

Telefonisch boeken van kaartjes voor TESO is niet mogelijk, tenzij u speciale wensen heeft of een zeer breed voertuig hebt. U kunt TESO bereiken op telefoonnummer (0222) 36 96 00 (24 uur per dag) Tijdens kantooruren (ma-d0 8.00-16.30 en vr 8.00-14.30) belt u direct met het kantoor op Texel.

Loket

U kunt ook aan het loket in Den Helder uw kaartje kopen. Op Texel is geen TESO-loket, omdat de terugreis geen kaartjes nodig zijn.

 

Dienstregeling boot Texel

Het grootste deel van het jaar vaart vanaf zowel Den Helder als Texel één keer per uur een veerboot naar de andere kant. Vanaf Texel vertrekt de veerboot om –:00 en vanaf Den Helder om –:30. Bij (verwachte) drukte wordt er een tweede schip ingezet en is er vanaf elke kant elk halfuur een afvaart. De overtocht duurt circa 20-25 minuten. Op zondagochtend begint de dienst één of twee uren later dan van maandag tot en met zaterdag. Dagelijks is de laatste afvaart vanaf Texel om 21:00 en vanaf Den Helder om 21:30. Op vrijdag is er vaak een afvaart alleen voor gevaarlijke stoffen om 10:00 vanaf Den Helder en om 13:30 vanaf Texel.
Wijzigingen in de dienstregeling en extra afvaarten kunt u interactief raadplegen via de pagina “gewijzigde afvaarten veerboten” of op de website van TESO. Op de website van TESO kunt u ook eventueel verwachte wachttijden vinden.

Dienstregeling Den Helder – Texel 2023

Vanaf
Den Helder
Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za Zo Extra afvaarten
Veerboot 06.30  
Veerboot 07.30 07.30*  
Veerboot | | –.00
begin drukte
Veerboot –:30
ieder uur
–:30
ieder uur
|
Veerboot | | –:00
einde drukte
Veerboot 21.30 21.30  

* Alleen tussen 1 maart en 31 oktober begint de dienst om 7:30, in de winter pas om 8:30.
Extra afvaarten en wijzigingen vindt u op pagina “Gewijzigde afvaarten” of bij TESO
   Vaartijd: Veerboot 20-25 minuten


Dienstregeling Texel – Den Helder 2023

Vanaf
Texel
Ma, Di, Wo, Do, Vr, Za Zo Extra afvaarten
Veerboot 06.00  
Veerboot 07.00 07.00*  
Veerboot | | –.30
begin drukte
Veerboot –:00
ieder uur
–:00
ieder uur
|
Veerboot | | –:30
einde drukte
Veerboot 21.00 21.00  

* Alleen tussen 1 maart en 31 oktober begint de dienst om 7:00, in de winter pas om 8:00.
Extra afvaarten en wijzigingen vindt u op pagina “Gewijzigde afvaarten” of bij TESO
   Vaartijd: Veerboot 20-25 minuten

 

De toereis

De terminal van TESO ligt in de veerhaven van Den Helder. Het adres van de terminal in Den Helder is:

TESO-bootdienst
Havenplein 3
1781 AB Den Helder

Auto

Met de auto volgt u op de N250 de borden Den Helder of Veerboot Texel. De N250 is aangesloten op de N99 vanaf Den Oever (Aflsuitdijk, A7) en de N9 vanaf Alkmaar. Om uw reis in te voeren in uw GPS-apparatuur gebruikt u postcode Den Helder 1781 AB. Als u een dagje Texel wilt doen kunt u de auto meenemen aan boord of parkeren achter de terminal, voor meer informatie zie TESO.

Openbaar Vervoer

De TESO-temrinal in Den Helder is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. U kunt de trein naar NS-station Den Helder nemen en vanaf daar met buslijn 33 naar de halte Steiger TESO Boot reizen. Bus lijn 33 sluit aan op de veerboottijden en vertrekt elk uur om –:12 vanaf het NS-station. Bij extra afvaarten van de veerboot rijdt er GEEN extra bus 33.
De bus sluit bij aankomst van de boot in Den Helder aan richting het station. Meestal kunt u de trein (met krappe aansluiting) van –:34 halen.
Plan uw reis via 9292 (Gebruik “Steiger TESO-boot, Den Helder” of “Veerhaven Den Helder, Den Helder”).

Terminal

De terminal in Den Helder is van TESO. Hierin is een wachtruimte met (invaliden)toiletten, koffie- en snoepautomaten. Er zijn ook bagagewagens aanwezig om uw bagage aan boord mee te nemen. In de terminal is ook een cafetaria gevestigd, “Bij de boot”.

 

Veerboten

Van en naar Texel worden twee veerboten ingezet door TESO. U reist met de Dokter Wagemaker of de Texelstroom. Hieronder kunt u meer informatie over de schepen vinden en doorklikken naar de veerbootpagina.

 

Dokter Wagemaker

1750
300
15,0 kn
2005
L130,4 m
»Meer…

 

 

Texelstroom

1750
380
15,4 kn
2016
L135,4 m
»Meer…

 

Voormalige schepen van TESO

 

Fotogalerij

Video

Nog niet beschikbaar

1 thought on “Veerboot Den Helder – Texel

  1. De situatie bij teso in den Helder is levensgevaarlijk. Of het druk is, of niet, de zgn verkeersregelaars staan of te lachen met elkaar, of half bewusteloos met de ruggen naar de fiets-oversteekplaats, van dijk naar haven.
    Schandalig, om auto’s op te stellen op de oversteekplaats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *