Veerboot Harlingen – Terschelling

Boot Terschelling
Boot Terschelling

De boot naar Terschelling vertrekt vanaf Harlingen. U vaart met Rederij Doeksen. De veerboten van Rederij Doeksen doen circa 2 uren over de overtocht. Met de sneldienst van Rederij Doeksen duurt de overtocht 45 minuten. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u in Harlingen kunt komen, waar u kaartjes kunt kopen voor de veerboot naar Terschelling, hoe vaak de boot gaat, welke boten naar Terschelling varen en u kunt een fotoalbum bekijken over de veerdienst naar Terschelling.

Sinds 2014 is Rederij Doeksen de enige veerdienst naar Terschelling. Rederij Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) is niet meer actief en daarmee zijn er ook geen kaartjes meer voor 5 euro.
 
  
 

Boeken – Kaartjes boot Terschelling (Rederij Doeksen)

De reis begint met het boeken van de reis. Bij Rederij Doeksen kunt u dit doen via internet, telefonisch of via het loket in Harlingen of op Terschelling of Vlieland. Rederij Doeksen werkt met een boekingssysteem, wat wil zeggen dat u altijd moet reserveren voor uw reizen. U koopt uw kaartjes met een datum en tijd van uw afvaart, in het geval van een retourkaartje dient u ook uw terugreis op te geven. Wilt u dit toch wijzigen, dan moet u omboeken bij de Rederij. Hoe eerder u uw reis reserveert, hoe zekerder u bent van een plaats op uw gewenste afvaart. Op de volgende manieren kunt u kaartjes krijgen voor de boot naar Terschelling:

Internet

Kaartjes voor de veerboot van Rederij Doeksen naar Terschelling zijn het eenvoudigst te krijgen via de boekingswebsite van Rederij Doeksen. U kunt na het boeken uw kaartjes hier ook omboeken naar een andere afvaart.

Telefonisch

Telefonisch (om)boeken kan door contact op te nemen met het ContactCenter van Rederij Doeksen, via 0900-DOEKSEN (0900-3635736).

Loket

U kunt ook aan het loket in Harlingen of op Terschelling of Vlieland uw kaartje kopen. Bij het loket betaalt u wel €0,50 extra servicekosten. U kunt echter ook een kaartje kopen in de kaartautomaten in de terminals in Harlingen, op Terschelling en Vlieland. Bij het loket en bij de kaartautomaten kunt u ook uw kaartjes wijzigen.

Dienstregeling (Rederij Doeksen)

Dienstregeling Harlingen – Terschelling

De complete dienstregeling vindt u bij Rederij Doeksen


Dienstregeling Terschelling – Harlingen

De complete dienstregeling vindt u bij Rederij Doeksen

De toereis


De terminal in Harlingen is goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Het adres van de terminal (van Rederij Doeksen) in Harlingen is:

Rederij Doeksen Harlingen
Waddenpromenade 5
8861 NT Harlingen

Auto

Met de auto volgt u de borden Harlingen Havens, Veerboot Terschelling of Veerboot Vlieland. Om uw reis in te voeren in uw GPS-apparatuur gebruikt u Harlingen 8861 NT. In en nabij Harlingen vind u meerdere parkeermogelijkheden, voor een uitgebreid overzicht kunt u terecht bij Rederij Doeksen. Vanaf de meeste parkeerplaatsen kunt u naar de terminal reizen per shuttlebus.

Openbaar Vervoer

Harlingen (Haven) is prima bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf Alkmaar kunt u buslijn 350 nemen en op Kop Afsluitdijk overstappen op lijn 71 naar Harlingen. U stapt recht voor de terminal uit. Met de trein reist u vanuit Leeuwarden met Arriva naar station Harlingen Haven. Vanaf daar is het een kleine 10 minuten lopen naar de terminal.
Plan uw reis via 9292 (Gebruik “Bushalte Veerbootterminal, Harlingen”) of via NS.nl (Gebruik station “Harlingen Haven”).

Terminal

In de terminal van Rederij Doeksen kunt u wachten op uw boot, maar dit kunt u ook doen in het Grand café promenade, in de terminal. In de stad zelf, op loopafstand, vind u ook gezellige mogelijkheden. Als u de boot op kunt, wordt dit omgeroepen en kunt u aan boord. U dient eerst uw kaartje af te laten scannen. Vervolgens kunt u uw bagage kwijt in de bagagewagentjes (Rederij Doeksen). Als u met de sneldienst reist kunt u de bagage kwijt in de rekken aan boord (Rederij Doeksen).

Veerboten (Rederij Doeksen)

Rederij Doeksen vaart met de volgende schepen van en naar Terschelling.
Deze veerboten varen van Harlingen naar Terschelling.

Veerdienst

Friesland

1350
120
13,7 kn
1989
L69,0 m
»Meer…

Midsland

1200
55
15,5 kn
1974
L77,9 m
»Meer…

Sneldienst

Koegelwieck

312
33,0 kn
1992
L36,7 m
»Meer…

Tiger

415
35,0 kn
2002
L50,0 m
»Meer…

Fotogalerij