Veerboot IJmuiden – Newcastle

Mocht uw bestemming Schotland zijn, dan geeft DFDS Seaways vanuit IJmuiden een goede ferry verbinding naar Newcastle. Dit is de langste veerbootroute vanuit Nederland. DFDS Seaways biedt een overtocht op een cruiseferry. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u IJmuiden kunt bereiken, waar u kaartjes kunt kopen voor de veerboot naar Newcastle, hoe vaak de veerboot gaat, welke boten tussen IJmuiden en Newcastle varen en u kunt een fotoalbum bekijken over de veerdienst van DFDS Seaways.
 
 
 
 
 

Boeken – Kaartjes ferry Newcastle


Tickets voor de veerboot naar Newcastle zijn online te verkrijgen, via DFDS Seaways. Vaak zijn er speciale aanbiedingen voor minicruises, autovakanties en familiepakketten.

Internet

Kaartjes voor de ferry naar Newcastle zijn te krijgen via de boekingswebsite van DFDS.

Telefonisch

Als u speciale wensen heeft kunt u DFDS bereiken op telefoonnummer T: +31 (0)255 54 6666 (ma-vr 09.00-17.00).

Loket

U kunt ook aan het loket in IJmuiden of Newcastle uw kaartje kopen.

Dienstregeling boot Newcastle


De veerboot tussen Newcastle en IJmuiden vertrekt dagelijks. Het vaarschema heeft dagelijks een afvaart naar Newcastle vanaf IJmuiden en dagelijks van Newcastle naar IJmuiden. Wijzigingen in de dienstregeling en extra afvaarten kunt u interactief raadplegen via de pagina “gewijzigde afvaarten veerboten” of op de website van DFDS.

Dienstregeling IJmuiden – Newcastle 2023

Vanaf
IJmuiden
Dagelijks vertrek Aankomst Newcastle
Veerboot 17.30 9.15

Extra afvaarten en wijzigingen vindt u op pagina “Gewijzigde afvaarten” of bij DFDS
Alle tijden zijn lokale tijden. Inchecken begint in de zomerperiode vanaf 13:00
Vaartijd: Veerboot 16 uren en drie kwartier. Houd rekening met wachttijden bij de douane na aankomst.


Dienstregeling Newcastle – IJmuiden 2023

Vanaf
Newcastle
Dagelijks vertrek Aankomst IJmuiden
Veerboot 17.00 9.45

Extra afvaarten en wijzigingen vindt u op pagina “Gewijzigde afvaarten” of bij DFDS
Alle tijden zijn lokale tijden. Inchecken begint in de zomerperiode vanaf 12.30 indien u met auto reist en om 13.00 indien u als voetpassagier reist.
Vaartijd: Veerboot 15 uren en drie kwartier.

De toereis


De terminal van DFDS, de Felison Terminal ligt buiten de zeesluizen van amsterdam. Het adres van de Felison terminal in IJmuiden is:

DFDS Ferry IJmuiden
Sluisplein 33
1975 AG IJmuiden

Auto

Met de auto volgt u op de Kanaaldijk de borden naar Veerboot Newcastle. Om uw reis in te voeren in uw GPS-apparatuur gebruikt u postcode IJmuiden 1975 AG. Bij de terminal is een parkeerplaats waar u voor 7 euro per nacht kunt parkeren.

Openbaar Vervoer

De DFDS-terminal in IJmuiden is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Eenmaal per dag rijdt lijn 82 naar de Felison terminal. Op andere momenten bieden bushaltes in de omgeving aansluiting (ca. 15 minuten lopen). De draagvleugelboot (fast ferry) tussen IJmuiden en Amsterdam vaart sinds 2014 niet meer.
Plan uw reis via 9292 (Gebruik “Felison terminal, IJmuiden” of “Sluisplein DFDS, IJmuiden”).

Terminal

In de felison terminal is een wachtruimte met (invaliden)toiletten, koffie- en snoepautomaten. Soms worden er ook cruiseschepen ontvangen in de naastgelegen hal.

Veerboten


Van en naar Newcastle worden twee veerboten/cruiseferries ingezet door DFDS. U reist met de King Seaways of de Princess Seaways. Hieronder kunt u meer informatie over de schepen vinden en kunt u doorklikken naar de veerbootpagina.

King Seaways

1686
570
20 kn
1987
L161,0 m
»Meer…

Princess Seaways

1279
355
18,5 kn
1986
L161,0 m
»Meer…

Fotogalerij


Nog niet beschikbaar

Video


Nog niet beschikbaar