17Jan

Rederij EVT kan niet aan betalingsverplichtingen voldoen

17-01-2014 door Redmer van der Meer (admin)

Rederij EVT lijkt in geldnood te verkeren, zo blijkt uit een mail in het bezit van Skylgenet en uit de Leeuwarder Courant. Een passagier die geboekt had voor een afvaart verderop in dit jaar krijgt vooralsnog geen geld terug nu hij zijn afvaart wilde annuleren. Ook zou EVT nog tienduizenden euro’s verschuldigd zijn aan de gemeente Terschelling ter betaling van toeristenbelasting.

Een reiziger die probeerde het geld terug te krijgen van een geannuleerde reis, kreeg het volgende antwoord van EVT:

Door het plotselinge voornemen van de staatssecretaris om EVT te stoppen, is EVT in verband met hoge juridische kosten in financieel zwaar weer geraakt. EVT heeft het Hof in Den Haag nu gevraagd om het besluit van de staatssecretaris, om EVT te stoppen, ongedaan te maken.

Dit hebben we gedaan middels een spoedappèl, waarin we gevraagd hebben om een uitspraak voor 1 februari. De zaak zal op 21 januari door de rechter behandeld worden. Wij geloven in een goede afloop van de zaak.

Met betrekking tot uw annulering en de restitutie daarvan kan EVT op dit moment helaas niets anders dan de uitspraak van de rechter af te wachten. Dan zal duidelijk zijn of EVT zal blijven voortbestaan. We begrijpen dat dit voor u een zeer vervelende situatie is.

Van ons mag u verwachten dat wij er alles aan zullen doen om uw belang veilig te stellen. Daarvoor doen wij een klemmend beroep op uw geduld. Wij zullen u bij nieuwe ontwikkelingen direct op de hoogte brengen.

Erwin Rob, directeur van de EVT, geeft tegenover de Leeuwarder Courant de volgende reactie: “Passagiers worden op dit moment net zo behandeld als andere schuldeisers. Dat klinkt heel hard, maar als we passagiers terug moeten betalen, moeten we ook andere crediteuren hun geld geven. Dat gaat nu niet”.

Ook meldt Erwin Rob dat ondanks de huidige problemen, EVT in 2013 winst heeft gedraaid. Dat de vooruitzichten nu slechter zijn, komt vooral door de beslissing van de staatssecretaris om EVT te verbieden na 1 februari te varen tussen Harlingen en Terschelling. EVT zou hierdoor inmiddels al €300.000 aan boekingen misgelopen zijn.

Opmerkelijk is dat voorheen boekingen werden overgemaakt op de “Stichting Derdengelden EVT”, maar dat dat nu gebeurt naar NV MS Spathoek. Hierdoor is er momenteel geen zekerheid dat passagiers hun geld terug krijgen als de geplande afvaart niet plaats zal vinden. Inmiddels heeft Rederij EVT de mogelijkheid tot boeken voor kaartjes in 2014 stopgezet. Rederij EVT vestigt alle hoop op de uitspraak van de rechter in het spoedappèl. Deze zaak zal op 21 januari dienen. Als deze uitspraak positief uitpakt voor Rederij EVT wordt echter niet vanaf 1 februari begonnen met varen, maar pas vanaf het laatste weekend in februari, zo valt te lezen op de homepage van EVT. In de tussentijd moet de Spathoek dan nog naar de werf, wat nu door geldproblemen ook niet lijkt te kunnen.

Bronnen: Leeuwarder Courant 17-1-2014, Skylgenet.nlTags: , , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen