13Jan

Inbraak en vernielingen aan boord van veerboot Spathoek EVT

13-01-2014 door Redmer van der Meer (admin)

Vorige week hebben inbrekers op de Spathoek voor duizenden euro’s schade aangericht. Inbrekers hebben met breekijzers deuren geforceerd en geprobeerd de grote kluis te kraken. Het kraken van de kluis is niet gelukt, maar er is flink schade aangericht.

In het kantoor of de ruimte waar de kluis stond hebben de inbrekers geprobeerd de kluis open te krijgen met een haakse slijper. Toen dit niet lukte is er nog veel meer schade aangericht door een poederblusser leeg te spuiten. Hierdoor zouden computers beschadigd zijn geraakt die gebruikt werden voor het computersysteem aan boord.

Erwin Rob, woordvoerder van EVT, vermoedt een opzettelijke vernieling die in verband zou staan met de situatie rondom de rechtszaken van EVT.

“Ik denk dat hier heel bewust iets gedaan is dat pertinent niet door de beugel kan. Hier is gewoon een vandaal aan de gang geweest die ons, los van waar hij of zij naar opzoek was en niet heeft kunnen vinden, echt bewust schade heeft toegebracht”, aldus Rob.

“Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de emoties in dit dossier. Ik denk toch dat bij sommigen de emoties zo hoog oplopen dat ze op deze manier proberen hun gram jegens ons te halen. Wellicht dat men het idee er bij zou kunnen hebben dat hoe meer schade we ze toebrengen, hoe beter het is. Misschien dat we dan nog eerder het faillissement in gedrukt worden”.

De Spathoek ligt op het moment in de Willemshaven in Harlingen in afwachting van de uitspraak van de rechter in appèl. Het schip zou naar de werf gaan deze periode, maar het lijkt erop dat er eerst wordt gewacht op uitspraken van de rechter. Deze uitspraak volgt op 21 januari. Als deze negatief uitvalt voor Rederij EVT, mag EVT vanaf 1 februari niet meer varen tussen Harlingen en Terschelling.

Spathoek inbraak en vernieling

Spathoek inbraak en vernieling

Bronnen: Omrop Fryslân, Skylgenet.nlTags: , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Één reactie op “Inbraak en vernielingen aan boord van veerboot Spathoek EVT”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen