Koegelwieck gerepareerd, veel andere schepen voor regulier onderhoud

Koegelwieck Franeker 12-14-2013-01

Koegelwieck bij de werf in Franeker

Koegelwieck Franeker 12-14-2013-01
Koegelwieck bij de werf in Franeker
De Koegelwieck is vandaag vanaf de werf in Franeker weer naar Terschelling gevaren. De Koegelwieck was in reparatie bij Scheepswerf Talsma. Aan beide zijden van het schip moeste reparaties verricht worden door de aanvaring met een binnenvaartschip in de haven van Harlingen eind november. Vanochtend voer de Koegelwieck via het Van Harinxmakanaal richting de Waddenzee, door naar Terschelling.

De Tiger heeft alle sneldiensten van Rederij Doeksen uitgevoerd zolang de Koegelwieck in reparatie was. De Tiger zal van 22 januari tot 5 februari naar de werf gaan voor regulier onderhoud.

De Spathoek gaat van 7 tot en met 30 januari naar de werf voor regulier onderhoud. Mocht EVT per 1 februari niet meer mogen varen, zou aankomende maandag wel eens de laatste afvaart van de Spathoek bij EVT plaats kunnen vinden. 31 januari staat er echter ook nog een afvaart gepland.

TESO meldt dat de Dokter wagemaker van 3 januari tot 7 februari naar Damen Shiprepair in Schiedam zal gaan voor onderhoud. De Schulpengat zal de diensten gaan verzorgen en dit kan op drukke momenten een iets langere wachttijd tot gevolg hebben. De Dokter Wagemaker zal de eerste aanpassingen krijgen om volgend jaar met een ‘auto-mooring-systeem’ aan kan meren.

Bij rederij Wagenborg ligt de Monnik sinds 31 oktober in Delfzijl op de werf voor een grotere werfbeurt en zal net zoals de Rottum een refit krijgen. In december 2013 werd al het opgeknapte stuurhuis geplaatst (Zie foto op Marinetraffic). Het stuurhuis van de Monnik lijkt een opgeknapt exemplaar van het origineel, aan de ramenstand te zien. De Rottum kreeg een compleet nieuw stuurhuis, die ook nog een speciale bestemming kreeg. De Monnik ging vandaag weer te water bij de werf in Delfzijl. Het schip zal in het voorjaar weer in dienst komen. De Sier gaat aanstaande zondag naar Harlingen voor een reguliere werfbeurt van enkele weken.

DFDS vaart vanaf 7 januari met maar één schip, omdat er onderhoud plaats zal vinden. Hierdoor is er maar eens in de twee dagen per richting een afvaart. Vanaf 22 februari zullen beide schepen weer in de vaart zijn en is er elke dag in elke richting een afvaart.

P&O Ferries en Stena Line hebben geen uitval op de routes vanuit Nederland door onderhoud dit jaar. Mocht er bij P&O Ferries onderhoud nodig zijn, wordt een van de schepen van de route Zeebrugge-Hull overgeplaatst naar de route vanaf Rotterdam en is er dus geen uitval op de route van Rotterdam. De schepen van Stena Line gaan dit jaar niet voor onderhoud buiten dienst.

Koegelwieck Franeker 12-14-2013-04
Koegelwieck bij de werf in Franeker
Bankjes refit Monnik
De overgespoten bankjes van de Monnik

Bronnen: Marinetraffic, TESO, Rederij Doeksen, EVT, DFDS, P&O Ferries, Stena Line.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *