30Mar

[Foto’s] Veerboot Rottum tewatergelaten bij KNS-werf Delfzijl

30-03-2012 door Redmer van der Meer (admin)

De veerboot Rottum, die straks weer ingezet zal gaan worden tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog, is vandaag opnieuw tewatergelaten na de refit van de afgelopen maanden. Mevrouw Jenny van der Veer – Vera zette deze tewaterlating in gang door met de bijl een tros door te slaan.
Na de tewaterlating werd het schip naar de kade gemanoeuvreerd en was er de mogelijkheid het schip te bezichtigen.
Het schip zal op 4 april aan het publiek getoond worden en op 5 april in dienst gesteld worden tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog, voor het paasweekend.

Veerboot Rottum te water gelaten

De veerboot Rottum tijdens de langzame tewaterlating. De tewaterlating vond plaats bij de Koninklijke Niestern Sander-werf in Delfzijl en werd voltrokken door mevrouw Jenny van der Veer-Vera

Fotoalbum tewaterlating veerboot RottumTags: , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

3 reacties op “[Foto’s] Veerboot Rottum tewatergelaten bij KNS-werf Delfzijl”
 1. Vriend

  Mooie fotoserie van een zeer geslaagde refit. Het interieur vind ik prachtig. Strak en eigentijds zonder al het ‘nepnautische’ gedoe. Het donkergrijze dek is ook weer eens wat anders dan het standaard groen. Het enige dat ik ietsje minder vind qua uiterlijk is het witte stuurhuis. Dat zwarte had wel iets.

  Zie ik het goed dat voor de boegschroef (schottel pompjet) een Scania motor gemoteerd is, en voor de voortstuwing Mitsubishi?

  Reply
  1. Redmer van der Meer (admin) Post author

   Vriend,

   Inderdaad voor de 2 schottel-pompjets zijn er twee (nieuwe) Scania motoren geïnstalleerd. Voor de Voortstuwing zijn er twee Mitsubishi’s in gekomen.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen