Rederij EVT verliest kort geding van Mansveld

Op 31 december zou de uitspraak volgen op het kort geding over het beëindigen van het medegebruikcontract van Rederij EVT. De uitspraak pakt negatief uit voor Rederij EVT, want het Rijk wordt in het gelijk gesteld.

De zitting diende op 17 december, waar de standpunten werden uitgelegd. Het Rijk, bij monde van Mansveld, Doeksen en de gemeenten wezen erop dat er geen ruimte was voor twee partijen. Daartegenover stond EVT, die vond dat het goedkoper kan en er wel ruimte voor twee partijen is. De uitspraak zou op 31 december om 10:00 volgen. Inmiddels is de uitspraak gedaan en het Rijk wordt in het gelijk gesteld. Voor de EVT betekent dit dat zij per 1 februari niet meer recht hebben op medegebruik van de getijdebruggen.

EVT was eerder overtuigd in 2014 ook afvaarten te kunnen verzorgen, alhoewel er ook twijfels waren van Erwin Rob. Een einde aan het medegebruik zou ook het faillissement van EVT betekenen. Of EVT nog een manier vindt om te gaan varen in 2014 is niet bekend. Het nemen van een andere ligplaats is niet zonder meer mogelijk, omdat hierbij toestemming van de gemeente moet zijn om hier te laden en te lossen. EVT kan overigens nog wel in hoger beroep gaan tegen het kort geding.

Bron: Omrop Fryslân

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *