13Nov

EVT is overtuigd te kunnen varen in 2014

13-11-2013 door Redmer van der Meer (admin)

Door het openstellen van de boekingen voor 2014 is EVT zeker van haar zaak: Ze varen door in 2014, ook al verbiedt staatssecretaris Mansveld de toegang tot de getijdebruggen.

Rederij EVT verstuurde eerder deze week een nieuwbrief-mail waarin men erop werd gewezen dat boeken voor reizen in 2014 mogelijk is. Eerder was op de website nog te lezen dat boekingen in 2014 nog niet mogelijk was. In de mail wordt niet gesproken over het besluit van staatssecretaris Mansveld.

Mansveld besloot na een onderzoeksrapport over de voorgestelde ingekrompen winterdienstregeling van Doeksen dat voor EVT het medegebruik aan de veerdienstbruggen aan banden gelegd moet worden. Dit besluit staat echter nog niet vast, omdat er op 27 november een debat over plaats zal vinden. Rederij Doeksen blijft vooralsnog de oude, vertrouwde winterdienstregeling varen van en naar Vlieland en Terschelling.

Het openstellen van de boekingen van EVT zou kunnen betekenen dat EVT er van overtuigd is dat het medegebruik mogelijk blijft in 2014. Rederij EVT voelt zich hierbij gesteund door een brief van de Europese Unie. Het zou bij EVT echter ook kunnen gaan om geld binnen te krijgen, om de magere winterperiode door te komen.

EVT zal deze winter het schip, de Spathoek, minder lang op de werf laten verblijven. Hierop werd EVT eerder veel aangekeken, omdat het schip in de rustige wintermaanden lang op de werf bleef liggen en hiermee geen continuïteit kon bieden. Zo lag de Spathoek begin dit jaar van 8 januari tot 1 maart op de werf, ruim 2,5 maanden. Komende winter zal de werfperiode beperkt blijven met ca. 3 weken. De Spathoek zal van 7 tot en met 30 januari op de werf liggen.

Boeken bij EVT voor 2014 kan via de boekingsmodule van EVT

Spathoek EVT concessie ODC

De Spathoek van EVT blijft in 2014 varen als het aan EVT ligt

Bron: EVTTags: , , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen