Kortsluiting aan boord van King Seaways en werfbeurt Princess

[Laatste update 13-1 17.00 (King Seaways ook naar werf 2e week)]
Gisteravond heeft voor vertrek uit Newcastle kortsluting plaatsgevonden aan boord van de King Seaways. Ook de Princess Seaways voer niet uit in verband met de jaarlijkse werfbeurt.

Kortstluiting King Seways
Door de kortsluiting aan boord van de King Seaways ontstond een algehele stroomstoring, zo meldt DFDS Seaways. Hierdoor was het niet mogelijk om uit te varen. DFDS heeft de passagiers van deze afvaart ondergebracht in hotels in Newcastle. DFDS heeft het aanbieden van alternatief vervoer terug naar Nederland en naar Engeland op dit moment als hoogste prioriteit. Vanuit ervaring met voorgaande problemen kan dit of met een volgende afvaart van DFDS zijn, met een afvaart van P&O Ferries (Rotterdam Europoort – Hull) of mogelijk met het vliegtuig. Voor meer informatie heeft DFDS het volgende telefoonnummer beschikbaar: 0255 – 54 66 66.

Onderhoudsbeurt Princess Seaways
Deze storing komt slecht uit voor DFDS, net nu de Princess Seaways voor een reguliere onderhoudsbeurt in de IJmondhaven in IJmuiden ligt. De Princess Seaways kwam gisterochtend aan in IJmuiden en is daarna verplaatst naar de IJmondhaven voor de jaarlijkse dokperiode. Het schip hoeft dit jaar niet voor een onderwaterinspectie drooggezet te worden, omdat er alleen klein onderhoud verricht wordt. De dokperiode zal duren tot 14 januari. De eerstvolgende afvaart van de Princess Seaways is op 14 januari van IJmuiden naar Newcastle. Tot die tijd zijn er op de even data geen afvaarten vanuit IJmuiden en op oneven data geen afvaarten vanuit Newcastle. De week daarna zal de King Seaways in IJmuiden blijven liggen vanwege klein onderhoud. Daarom zal er van 15, 17 en 19 januari geen afvaart vanuit IJmuiden zijn en 16, 18 en 20 geen afvaart vanaf Newcastle. De eerstvolgende afvaart van de King Seaways na het klein onderhoud zal zijn op 21 januari vanuit IJmuiden.

Eerstvolgende afvaart
De King Seaways zal pas morgenavond weer vertrekken uit Newcastle, op de tijd volgens dienstregeling. Vanavond is er ook geen afvaart vanuit IJmuiden, omdat de King Seaways nog in Newcastle ligt.

Nieuwe regels bij vertraging
Voor zover bekend is dit het eerste geval waarbij de nieuwe wetgeving over compensatie bij vertraging van veerdiensten geldt. Deze nieuwe regelgeving is ingegaan vanaf 1 januari. Deze nieuwe regelgeving vindt u in dit bericht.

Bronnen: DFDS, Marinetraffic

2 thoughts on “Kortsluiting aan boord van King Seaways en werfbeurt Princess

  1. Mooi geval dat goed illustreert dat een bootdienst altijd een reserveboot nodig heeft. Jammer natuurlijk dat nu net de reservecapaciteit door storing wegvalt. Maar het is niet erg logisch dat vervolgens over een periode van zowat twee weken een volledige dienst uitvalt: de rederij behoort dan een ander schip te charteren, als dat gezien de aanleginrichgtingen mogelijk is. DFDS is niet de kleinste jongen en zou dus andere capaciteit achter de hand moeten hebben.
    Gevolg is nu schade aan het imago van betrouwbaarheid, dat vooral een rol zal spelen bij vervoer van vrachtverkeer.

  2. Nou, wij zitten maar mooi vast door de storing. Dagje Newcastle wordt bijna een week.
    Of we dinsdag weg kunnen is ook nog niet helemaal duidelijk. Geld is bijna op. Dus, houtjes bijten dan maar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *