[Foto’s] Dag 3 nieuwjaarsstorm & veerboten

Veerboot Oerd storm

Deel 3, foto's van aankomst en vertrek van de veerboot Oerd in de storm bij de veerdam van Holwerd.

[Laatste update 5 jan. 21.15, 7 jan 23.00 Foto’s toegevoegd]

Geen enkele boot naar Vlieland, gewijzigde afvaarten voor Terschelling, vervallen afvaarten van en naar Schiermonnikoog en Ameland, grote vertragingen van en naar Hull en Newcastle; Het is allemaal onderdeel van de nieuwjaarsstorm van 2012.

Gisteren werden al vele afvaarten gewijzigd of geannuleerd. Ook vandaag wordt dit nog gedaan. Daarnaast liepen de veerboten tussen IJmuiden en Newcastle en die van Hull naar Rotterdam vertraging op. Een overzicht:

Ameland en Schiermonnikoog
Van en naar Ameland en Schiermonnikoog zijn vandaag niet nog meer afvaarten gewijzigd. Gister en eergister werd al besloten dat er vanaf 16.30 vanuit Ameland en 18.30 vanuit Lauwersoog niet meer gevaren wordt op de eilanden, in verband met het hoge water.

Terschelling
Naar Terschelling is vandaag nog een afvaart veranderd: De sneldienst van 16.30 vanaf Terschelling vertrekt vandaag om 16.00.
Verder blijven de afvaarten vooralsnog zoals gisteren gepland: ‘s ochtends één keer een retourvaart van de veerdienst (7.00 Terschelling – Harlingen, 10.45 terug) en verder 4x een retourvaart van de sneldienst (7.30, 12.30, 16.00 en 18.25 vanaf Terschelling, 8.30, 15.00, 17.30 en 19.50 vanaf Harlingen).

Vlieland
Van en naar Vlieland varen vandaag geen veerboten.

Texel
TESO verwacht tussen 14.00 en 17.00 problemen te krijgen met het hoogwater. TESO raadt reizigers aan indien mogelijk niet in die uren te reizen.
[Update 21.15] De dienst kon uiteindelijk volledig volgens dienstregeling uitgevoerd worden.

DFDS IJmuiden – Newcastle
Wederom grote vertragingen op deze route. De King Seaways kwam met ruim een uur vertraging aan in IJmuiden vanochtend. De Princess Seaways, die richting Newcastle voer vannacht, zal met een vertraging van circa 2 uren aankomen.

[Update 15.45]
DFDS laat op Facebook weten dat de schepen kampen met vertragingen. Minicruise-passagiers voor vanavond wordt aangeraden te bellen met 0255 546666.
[Update 2 15.45]
NOS heeft gefilmd bij aankomst van de King Seaways in IJmuiden: NOS Nieuws: Storm aan de kust bij IJmuiden

P&O Ferries Hull – Rotterdam
De Pride of Hull voer vannacht richting Hull en kwam daar keurig op tijd aan. De Pride of York, die de Pride of Rotterdam vervangt, moest door de sluis in Hull en kon door het slechte weer vervolgens niet snel genoeg varen. Hierdoor zal de Pride of York met een vertraging van circa 3 uren in Rotterdam Europoort arriveren.

Stena Line Hoek van Holland – Harwich
Stena Line kon wederom zonder vertraging varen.

Vooruitzicht
Morgenochtend vroeg wordt voor de Waddenzee ook nog een verhoging van de waterstand verwacht. Hierdoor kunnen er kleine vertragingen ontstaan bij de veerdiensten op de eilanden. Op de internationale routes dient men zeker nog rekening te houden met vertragingen, omdat de wind pas morgenochtend echt gaat liggen. Vooral bij DFDS in beide richtingen en bij P&O richting Hull is vannacht kans op vertragingen.
[Update 21.15]
De wind is minder hard dan gedacht, waardoor de verhoging ook minder uitviel. In Harlingen kwam het water niet hoger dan 2,55 meter boven NAP. Omdat de wind morgenochtend flink gaat liggen, betekent dit dat er geen problemen meer te verwachten zijn voor de eilandverbindingen. Voor de internationale routes gelden nog dezelfde waarschuwingen als eerder gepubliceerd.

Foto’s storm Deel 1, Harlingen ochtend

Veerboot Tiger storm Harlingen
Deel 1: Vanochtend tussen 8.30 en 9.00 in Harlingen. Hier de snelle veerboot Tiger die vertrekt met storm uit Harlingen
.

Foto’s storm deel 2, Terschelling vanmiddag

Foto’s Bob Heikoop

Friesland storm Bob Heikoop
Deel 2, een fotoserie van de aankomst van de Friesland rond 12.40 op Terschelling. De Friesland krijgt vanwege de storm assistentie van de bergingsboten van Rederij Noordgat. Foto's: Bob Heikoop
.

Foto’s deel 3, Holwerd vanmiddag

Veerboot Oerd storm
Deel 3, foto's van aankomst en vertrek van de veerboot Oerd in de storm bij de veerdam van Holwerd.
.

Foto’s deel 4, Hoogwater Vlieland

Foto’s: Edo de Vries

Storm Vlieland 5 januari Edo de Vries
Deel 4, Foto's van de veerboot op Vlieland met het hoge water. Foto Edo de Vries
.

Foto’s deel 5, Snelboot in Harlingen vanmiddag

Tiger storm Harlingen
Deel 5, de snelboot Tiger in de storm vanmiddag in Harlingen.
.

Foto’s deel 6, Snelboot en veerdienst Terschelling Hessel Buren

Foto’s Hessel Buren (Tugsalavage.nl)

Storm Terschelling Hessel Buren 06
Deel 6. Foto's van de snelboot Tiger en veerboot Friesland in de storm op Terschelling. Foto's Hessel Buren.
.

Bronnen: RTV N-H, Marinetraffic, Rederij Doeksen.

1 thought on “[Foto’s] Dag 3 nieuwjaarsstorm & veerboten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *