Overleg tussen partijen Veerbootoorlog komt op gang

Overleg Doeksen EVT

Overleg in de Veerbootoorlog. Het Rijk, de gemeenten, Doeksen en EVT zaten om de tafel.

Vandaag is er op Terschelling een bespreking geweest over de ‘Veerbootoorlog’. Ambtenaars van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben met vertegenwoordigers van de gemeenten Vlieland en Terschelling, Rederij EVT en Rederij Doeksen gepraat, zo meldt Omrop Fryslân.

Het overleg is een logisch gevolg van de uitspraak het gerechtelijk Hof, waarin werd bepaald dat het contract tussen het Rijk en Rederij EVT niet mag worden opgezegd door staatssecretaris Mansveld. De rechter gaf het advies om met alle partijen om de tafel te gaan zitten. Politicus Sander de Rouwe wilde over het handelen van staatssecretaris Mansveld ook een debat gaan voeren in de Tweede Kamer. Dit debat zal er volgens hem ook komen, maar daarvoor wacht de Kamer eerst een reactie dan wel voorstel van Mansveld af.

Vorige week vrijdag werd de Commissie Bootdiensten, het overlegorgaan voor het Openbaar DienstenContract met Doeksen, ook al opgeschort. Dit overleg ging niet door, omdat hier ook eerst de handelingen van de minister afgewacht worden. Ook Rederij Doeksen heeft nog geen maatregelen aangekondigd en wacht dus ook op wat de minister van plan is.

Wanneer een eventueel vervolggesprek tussen de partijen en het debat plaats zullen vinden is nog niet bekend.

Overleg Doeksen EVT
Overleg in de Veerbootoorlog. Het Rijk, de gemeenten, Doeksen en EVT zaten om de tafel.

Bronnen: Omrop Fryslân, Skylgenet, Twitter (Sander de Rouwe)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *