12Feb

Ruim 51.000 passagiers compenseren CO2-uitstoot bij Doeksen

12-02-2014 door Redmer van der Meer (admin)

In 2013 hebben ruim 51.000 mensen een ‘groene boeking’ gedaan bij Rederij Doeksen. Deze passagiers hebben per overtocht een toeslag van €0,50 betaald, wat Rederij Doeksen overmaakt naar het Fair Climate Fund. Samen met de vijfduizend door Rederij Doeksen vergoedde dienstreizen van het personeel kunnen hiermee ruim 1.500 huishoudens in de Zuid-Afrikaanse townships schoner koken en stoken. Hiermee wordt een CO2-reductie van meer dan twee miljoen kilogram bewerkstelligd. De passagiers die €0,50 extra betalen verminderen niet wezenlijk de uitstoot van de boot, maar ‘kopen de uitstoot af’.

Directeur Paul Melles is blij met dit resultaat:

“Steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van een schone en dus gezonde  leefomgeving. En terecht! Wij hebben zelf uitvoerig onderzoek gedaan naar schonere voortstuwingsmogelijkheden voor onze schepen. Rederij Doeksen maakt immers dagelijks gebruik van een prachtig Werelderfgoedgebied als de Waddenzee. Onze groene schepen op LNG zijn er helaas nog niet, maar hierdoor dragen we sámen met onze passagiers een steentje bij aan de daadwerkelijke CO₂-reductie in de wereld.”

Rederij Doeksen heeft plannen om een deel van de vloot op LNG te laten varen. Zo heeft Rederij Doeksen 1,2 miljoen euro subsidie gekregen uit het Waddenfonds om de Noord Nederland om te bouwen naar een voortstuwingsinstallatie die draait op LNG. Ook zijn er plannen, in samenwerking met Damen, om nieuwe veerboten die op LNG varen, te laten bouwen.

doeksen damen lng nieuwe boot 2014 2015 2016

De nieuwe veerboot die Doeksen en Damen hebben ontwikkeld. Volgens eerdere berichten zou zo’n boot gebouwd worden als de concessie voor Doeksen definitief is. Bron afbeelding: Damen

Bron: Rederij Doeksen, DamenTags: , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen