15Oct

Nieuw tariefsysteem EVT in 2013

15-10-2012 door Redmer van der Meer (admin)

EVT heeft vandaag het nieuwe tariefsysteem voor 2013 gelanceerd. Vanaf 1 januari gaat er een variabel tariefsysteem gelden. Boottickets van EVT worden dan aangeboden voor €5,00 tot €8,00.

Het nieuwe tariefsysteem betekent dat het aanvangstarief €5,00 blijft, maar dit is boekbaar voor slechts 100 mensen doordeweeks en 50 mensen in het weekend. De tarieven lopen daarna op tot €8,00. De nieuwe tarieven zijn tegelijk gelanceerd met het openstellen van de boekingen voor 2013 en een “gratis vaaractie”. Deze actie om gratis met EVT over te varen wordt gehouden van 15 tot en met 25 maart en EVT is van plan hier een terugkerend evenement van maken. EVT wil ook graag dat eilander ondernemingen hier op inhaken om “iedereen de mogelijkheid te bieden kennis te maken met het mooie Terschelling”.

Het aantal afvaarten in 2013 wordt, zoals de boekingsmodule dat nu aangeeft, gewijzigd. Van 8 januari tot 1 maart geeft de boekingsmodule aan dat de afvaarten nog onbekend zijn wegens groot onderhoud. Daarna zal de huidige dienst gecontinueerd worden, met 1 afvaart per dag: 11.45 van Harlingen naar Terschelling en om 14.15 terug. Vanaf 29 maart wordt dit schema op vrijdag en vanaf 14 april op zondag uitgebreid met één retourvaart: 16.45 van Harlingen naar Terschelling en om 19.15 terug. Tijdens drukke dagen, in verband met vakanties, zijn er tot in juli vele extra afvaarten bovenop dit schema, tot 3 afvaarten per dag rond het weekend. De derde afvaart is om 6.15 vanaf Harlingen en om 9.00 vanaf Terschelling. In de zomervakantie wordt overgestapt op 3 maal daags varen van vrijdag tot en met maandag en 2 maal daags op de overige dagen. In september wordt het aantal afvaarten weer lager, zoals in de april-/meiperiode. Na het eerste weekend van november wordt overgestapt op 1 (retour)afvaart elke dag.

De vraag is alleen of EVT nog mag blijven varen, met het oog op de uitspraak van het CBb.

Bron: EVT.nlTags: , , , , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

4 reacties op “Nieuw tariefsysteem EVT in 2013”
  1. Jan Peter

    Ik hoop dat ze het redden. Niet dat ik anti Doeksen ben, maar dit is een eerlijke veerdienst. Ze werken volgens het T.E.S.O. principe. En zo hoort het ook te wezen.
    Wat naar misdaad ruikt is het feit dat er volgens de europese wetten meerdere veerdiensten op 1 eiland moeten varen. En dat dan de NL staat, en vooral Terschelling (die dit concept toe hoort te juichen) dit tegen houd. En dan ga ik me toch afvragen of hier niet door Doeksen geld toegeschoven word. Want anders is de staat zo op dat je jou aan de wet moet houden. Feitje.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen