12Dec

MS Vlieland heeft waarschijnlijk gebroken schroefas

12-12-2010 door Redmer van der Meer (admin)

Het MS Vlieland, dat gister buiten dienst is gesteld vanwege technische problemen heeft waarschijnlijk een gebroken schroefas. Deze schroefas brengt de beweging van de motor, na tussenkomst van een tandwielkast, over naar de schroef. Het MS Vlieland heeft 4 schroeven en dus 4 schroefassen.

Dat het om de schroefas gaat, blijkt uit marifoongesprekken. Het is niet zeker dat dit de oorzaak is, omdat Rederij Doeksen niet bekend heeft gemaakt wat de oorzaak is. Ook is het niet bekend wat de oorzaak is van het breken van de schroefas.

Nadat het schip met vertraging voer door een technische oorzaak afgelopen vrijdag, werd de dienst sinds zaterdagochtend overgenomen door het MS Midsland.

De afgelopen tijd zijn er veel problemen met de veerboten op de Waddenzee. Zo verloor het MS Friesland in september een schroef. Dit was opmerkelijk, omdat het niet vaak gebeurt dat een schip een complete schroef verliest. Ook het afbreken van een schroefas is iets wat niet vaak voorkomt. Daarnaast liep op 1 december de Monnik van Rederij Wagenborg aan de grond en zo kwam afgelopen dinsdag de Sier, eveneens van Wagenborg, in aanvaring met een baggerschip. Het is niet de eerste keer dat het MS Vlieland buiten de jaarlijkse werfperiodes op de werf ligt. Vooral in het eerste jaar na indienststelling lag het vaak op de werf vanwege technische problemen.Tags: ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen