7Dec

Veerboot Sier in aanvaring met baggerschip

7-12-2010 door Redmer van der Meer (admin)

Vanochtend is de veerboot Sier vlak na vertrek uit Holwerd richting Ameland in aanvaring gekomen met een baggerschip. Wie de aanvaring heeft veroorzaakt is niet bekend. Beide schepen zijn beschadigd. De Sier heeft schade aan bakboordskant en een van de boegkleppen doet het niet meer. Het schip maakte geen water en er zijn geen gewonden gevallen.

Na de aanvaring is de Sier terug gevaren naar Holwerd, waarna de auto’s zijn gelost. Vervolgens is het schip, met passagiers, naar Ameland gevaren. De verdere dienstregeling is overgenomen door het zusterschip Oerd.

Ooggetuigen melden aan Persbureau Ameland dat vooral de catering veel schade had. Ook was er lichte paniek aan boord na de aanvaring. Er waren circa 20 mensen aan boord. De passagiers kregen koffie aangeboden om bij te komen van de schrik.

De Sier ligt nog op Ameland, maar zal naar de werf moeten voor schadeherstel. Het baggerschip Zeeland heeft ook lichte schade, maar het is niet bekend hoe het met dit schip verder zal gaan.

Rederij Wagenborg kampt met pech deze dagen. Op 1 december liep de Monnik vast bij Schiermonnikoog. Directeur Ger van Lingen van Wagenborg passagiersdiensten zegt echter dat de aanvaring van vandaag toeval was en vindt het verder ook niet van belang wie de schuldige was, zo melde hij tegenover Omrop Fryslân.

Bronnen: Nu.nl, Persbureau Ameland, Omrop Fryslân.Tags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Één reactie op “Veerboot Sier in aanvaring met baggerschip”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen