1Dec

Veerboot Schiermonnikoog vastgelopen

1-12-2010 door Redmer van der Meer (admin)

De 6.30-afvaart van de Monnik vanaf Lauwersoog is vast komen te zitten. De oorzaak zijn de krappe vaargeul, de sterke oostenwind en de krappe bocht. Deze bocht ligt vlak voor de pier van Schiermonnikoog.

Er zitten 52 mensen aan boord en Rederij Wagenborg probeert de passagiers van de boot te krijgen. Eerst wordt geprobeerd het schip los te trekken met de reddingboot. Dit wordt echter bemoeilijkt door papijs. Als dit niet lukt zullen mensen door de reddingboot van het schip gehaald worden, waarna de mensen verder kunnen reizen met de watertaxi of moeten wachten tot de veerboot weer los is.

Rond vier uur vanmiddag is het weer hoogwater, dat is de uiterste tijd waarbij de veerboot weer los zal raken.
Foto’s van het incident vind u bij de bronnen.

Ook de sneldienst van Rederij Doeksen heeft vandaag last van de harde wind en de golven. Vanavond zal de sneldienst niet via Vlieland varen. Er wordt een vervangende veerdienst ingezet.

UPDATE:
Het is neit gelukt de boot vlot te trekken. Er is nu een schip van Rijkswaterstaat standby bij het schip. De afvaarten van 10.30 en 11.30 kwamen te vervallen. De afvaart van 13.30 vanaf Lauwersoog zal wel volgens dienstregeling varen, uitgevoerd door het zusterschip van de vastgelopen Monnik. Er wordt verwacht dat het schip met hoogwater los kan komen en dat de dienstregeling hervat kan worden.

Rederij Wagenborg meldt dat naar Ameland ook 2 afvaarten vervallen vanwege de lage waterstand. Dit zijn de afvaarten van 10.30 en 11.30. Passagiers kunnen reizen met de afvaarten van 12.30 en 13.30.

UPDATE 2:
Inmiddels is bekend geworden dat het kouder begint te wordne op de veerboot, omdat de hoofdmotoren niet meer kunnen draaien en de noodvoorziening niet genoeg stroomt levert om alles te laten draaien.

Bron: Omrop Fryslân, Leeuwarder Courant, Rederij Doeksen, NOS, Wagenborg PD, NU.nlTags: ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen