Stena Line onderzoekt trillingen Hoek van Holland

Stena Line Hoek van Holland

Schip van Stena Line aan de kade in Hoek van Holland

Stena Line gaat onderzoeken welke maatregelen genomen kunnen worden om trillingen in Hoek van Holland te verminderen. Inwoners van Hoek van Holland hebben last van de trillingen. De trillingen treden op bij het manoeuvreren van de schepen van Stena Line.

De PvdA-fractie van Hoek van Holland maakte zich sterk het probleem op te lossen. Na een filmpje waarin een deur laagfrequent staat te trillen en meerdere meldingen van de trillingen ging men op onderzoek uit. Het zou kunnen gaan om passerende schepen of vrachtwagens, maar de schepen van Stena Line werden opvallend vaak genoemd als mogelijk oorzaak. De PvdA vroeg om een onderzoek door de gemeente Rotterdam, wat vervolgens uitgevoerd werd.

Volgens gemeente Rotterdam zouden de schepen van Stena Line, varend tussen Hoek van Holland – Harwich en Hoek van Holland – Killingholme (vracht) de boosdoeners zijn. De overlast zou vooral ontstaan als de veerboten van Stena Line moeten aan- en afmeren bij laag water en harde wind. Volgens de gemeente is het veel minder waarschijnlijk dat het door andere langsvarende schepen veroorzaakt wordt.

Stena Line heeft inmiddels externe deskundigen de opdracht gegeven te onderzoeken welke maatregelen mogelijk zijn. Nog voor de zomer komen er gesprekken tussen de betrokken partijen.

Stena Line Hoek van Holland
Schip van Stena Line aan de kade in Hoek van Holland

Bronnen: WOS.nl (1) (2) (3), RTV Rijnmond, PvdA Hoek van Holland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *