Wederom stijging passagiersaantallen Stena Line

Stena Line 2013

Stena Hollandica, één van de Superferries, net gearriveerd in Hoek van Holland. Op deze route naar Harwich zijn wederom meer passagiers vervoerd dan in voorgaande jaren.

Het afgelopen jaar heeft Stena Line wederom records gebroken. Er werden weer meer passagiers auto’s vervoerd dan de jaren daarvoor.

In 2013 zette Stena Line 568 duizend passagiers en 123 duizend auto’s over tussen Hoek van Holland en Harwich. Dit is ten opzicht van 2012 een stijging van 9 en 11 procent respectievelijk. Ook was er een toename van 30% in het meenemen van huisdieren aan boord. Voor deze huisdieren is er een speciaal ‘Pet Hotel’ aanwezig.

Stena Line heeft op de Noordzeeroute in 2013 een recordaantal passagiers en auto’s vervoerd. Het aantal passagiers is met 9 procent gestegen ten opzichte van 2012 en het aantal auto’s is gestegen met 11 procent. De toegenomen reizigersaantallen zijn een teken dat de in 2010 geïntroduceerde ‘Superferries’, Stena Britannica en Stena Hollandica, een succes zijn. De hoge kwaliteit van de accommodaties en de service worden door klanten geroemd. Dit zou klanten uit de drukke vliegtuigen lokken en laten beslissen met de boot te gaan. De stijging heeft ook te maken met het feit dat Groot-Brittannië een bloei van het toerisme doormaakt.

Opmerkelijk is dat er nog steeds sprake van groei is, terwijl er in 2012, het jaar van de Olympische Spelen in Londen, verwacht werd dat er extra veel mensen met de schepen zouden reizen. Maar ook 2013 liet groei zien en dat heeft natuurlijk weinig met de olympische spelen te maken. Of 2014 ook een succes zal worden, hangt van een aantal factoren af, maar met een economische groei in het vooruitzicht zit dit er dik in.

Stena Line 2013
Stena Hollandica, één van de Superferries, net gearriveerd in Hoek van Holland. Op deze route naar Harwich zijn wederom meer passagiers vervoerd dan in voorgaande jaren.

Bron: EADT24, Stena Line.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *