11Jan

21 januari spoedappèl EVT tegen Mansveld, EVT niet naar werf

11-01-2014 door Redmer van der Meer (admin)

Op 21 januari zal het spoedappèl dienen tegen de uitspraak van de rechter dat Mansveld de contracten met EVT per 1 februari op mag zeggen. Op 31 december werd deze uitspraak gedaan, waarna EVT bekend maakte het hier niet mee eens te zijn en hoger beroep aanvroeg door middel van een spoedappèl.

De Spathoek ligt sinds 6 januari werkloos in de haven van Harlingen. Van een werfbeurt is nog geen sprake, wel zou de nieuwe brandstofpomp geïnstalleerd worden. Daarnaast schijnt een groot deel van het personeel van EVT ontslagen te zijn. Omdat de eerdere uitspraak in reconventie is uitgesproken, moet EVT in ieder geval stoppen met varen per 1 februari, ook als er nog doorgegaan wordt met procederen. Mocht de uitspraak van het appèl op 21 januari positief uitvallen voor EVT, mag EVT in februari weer varen. Pakt het negatief uit, zou de afvaart van 6 januari wel eens de laatste geweest kunnen zijn.

Na een eventuele uitspraak in hoger beroep (appèl) kan nog in cassatie gegaan worden bij de Hoge Raad, een zaak die waarschijnlijk ook weer uitkomt bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Of EVT deze stap ook overweegt na een eventuele negatieve uitspraak van het appèl, is niet bekend. Bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven dient ook de zaak omtrent de onderhandse concessieverlening aan Rederij Doeksen.

Omrop Fryslân zendt dit weekend een documentaire over de ‘Veerbootoorlog’ uit bij de NPO en op Omrop Fryslân. Vandaag om 10:30 was de eerste uitzending op Nederland 2 (Fryslân DOK). Morgen wordt deze aflevering herhaald om 15:30 op Nederland 2. Op Omrop Fryslân wordt de uitzending morgen om 17:00 als eerste uitgezonden en wordt vanaf 18:10 elk uur herhaald. De Uitzending is hier terug te kijken, of op Omrop Fryslân zonder ondertiteling.

Bron: Omrop Fryslân & internTags: , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen