Brand aan boord DFDS veerboot King Seaways

Gisteravond is enkele uren na vertrek van de King Seaways uit Newcastle brand uitgebroken in een passagiershut. De brand brak uit om 21:45 Engelse tijd en kon volgens DFDS binnen 15 minuten worden gedoofd. Het schip is na het incident terug gevaren naar Newcastle.

Aan boord bevonden zich 946 passagiers en 127 personeelsleden. 15 passagiers en 8 personeelsleden hadden klachten door het inademen van rook. Deze personen zijn onderzocht door de dokter. 2 passagiers en 4 personeelsleden zijn per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Scarborough, een grote stad in de buurt van de positie van het schip op dat moment. Volgens passagiers aan boord ging er een brandalarm af, waarna het algemene alarm af ging en iedereen naar buiten moest. Bovendien was de geur van rook duidelijk herkenbaar. Volgens de NOS is de verdachte passagier die de brand in de hut veroorzaakte, door de bemanning in hechtenis genomen. Omdat de King Seaways nog maar dik 4 uren gevaren had en zich in Engelse wateren bevond, ging het schip terug naar Newcastle. Rond 04:00 Engelse tijd kwam het schip hier aan, waarna het onderzoek door politie en recherche kon beginnen. Voor iedereen was er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van psychische en andere hulp. Door het onderzoek kon men waarschijnlijk niet eerder dan 08:00 vanochtend van boord gaan.

De King Seaways had vanmorgen om 09:30 aan moeten komen in IJmuiden en vanmiddag weer moeten vertrekken naar Newcastle. Deze afvaart naar Newcastle is geannuleerd. Passagiers die deze afvaart geboekt hebben kunnen contact opnemen met DFDS (0255-546666) of DFDS neemt contact met hun op. De afvaarten van de Princess Seaways, die vanmiddag weer uit Newcastle vertrekt, blijven volgens schema varen. Het is nog niet bekend wanneer de King Seaways weer afvaarten gaat verzorgen. Veerbootinfo.nl verwacht dat de King Seaways morgenmiddag weer volgens schema uit Newcastle vertrekt.

Actuele berichtgeving DFDS over afvaarten: Link

Bronnen: DFDS, BBC, Marinetraffic, NOS.

Normaliter vertrekt het schip om 17:00 uit Newcastle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *