29Aug

TESO krijgt noodplaats in marinehaven Den Helder

29-08-2012 door Redmer van der Meer (admin)

De TESO zal de beschikking krijgen over een noodaanmeerplaats voor voertuigen en personen in de haven van Den Helder. Deze plaats wordt aangelegd samen met een vernieuwde pontfuik.

De lange pontfuik in Den Helder is momenteel de enige aanmeerplaats voor de veerboot naar Texel waar ook voertuigen geladen kunnen worden. Bovendien loopt deze pontfuik op het eind van zijn levensduur. Enkele keren is het voorgekomen dat door storingen de fuik in Den Helder niet gebruikt kon worden. Door deze kwetsbaarheid hebben de gemeente Texel, de TESO en de veiligheidsregio zich sterk gemaakt voor een noodvoorziening in Den Helder.

In de aanbesteding voor een vernieuwde pontfuik heeft Rijkswaterstaat het aanleggen van een noodplaats meegenomen. In 2013 moet begonnen worden met de vernieuwing van de fuik en het aanleggen van de noodplaats. Door de samenwerking tussen TESO, de gemeente Texel, de Koninklijke Marine en Rijkswaterstaat kan de noodplaats in de Marinehaven aangelegd worden. De gemeente Texel staat garant voor de onverhoopte meerkosten. Bij een eventueel in ongebruik raken van de pontfuik blijft het eiland door de noodplaats bereikbaar voor hulpdiensten en bevoorrading.

In de Marinehaven is momenteel ook een noodplaats, maar deze kan alleen gebruikt worden om passagiers van en aan boord te laten. De nieuwe noodplaats geeft ook de mogelijkheid voertuigen te laden en te lossen en wordt gerealiseerd naast de veerhaven in de marinehaven in Den Helder.

Tijdens de vernieuwing van de pontfuik en de aanleg van de noodplaats blijft de veerdienst qua dienstregeling en aanmeerlocatie ongewijzigd.

Bron: TESOTags: , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Één reactie op “TESO krijgt noodplaats in marinehaven Den Helder”
  1. Willem Boot

    Dat betekent dus ook dat de beoogde nieuwe veerhaven er op enigszins overzienbare termijn er niet zal komen in Den Helder.

    “samenwerking tussen TESO, de gemeente Texel, de Koninklijke Marine en Rijkswaterstaat” zegt het artikel. Opvallend dat daarin de Gemeente Den Helder ontbreekt.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen