21Mar

[Foto’s] Refit van Rottum bijna klaar

21-03-2012 door Redmer van der Meer (admin)

De vernieuwing die de veerboot Rottum ondergaat op de Koninklijke Niestern Sandern-werf in Delfzijl nadert haar voltooiing. De afgelopen winterperiode werd het schip geheel onder handen genomen. Er zijn eigenlijk 4 grote aanpassingen gedaan: Op technisch gebied zijn de dubbele bodem, navigatiebrug en de motoren vernieuwd. Zichtbaar voor de passagiers is de indeling en het interieur vernieuwd. Meer informatie over de refit en foto’s van de refit staat in een eerder niewsbericht.

Op 30 maart wil Wagenborg de Rottum feestelijk in gebruik nemen. Tot die tijd zullen de laatste aanpassingen en tests gedaan worden. Tijdens de werfbeurt heeft de Rottum een compleet nieuwe navigatiebrug gekregen. Er zijn geruchten dat het oude stuurhuis van de Rottum naar het Maritiem Centrum “Abraham Fock” op Ameland gaat.

Rottum Werf Refit Delfzijl

Veerboot Rottum weer in het water bij de KNS-Werf in Delfzijl na de grondige refit. Foto Bas H.F. Spruit

Onderstaande foto’s met dank aan Bas H.F. Spruit, Jan Tuil en Gerard Mollema

Fotoalbum verbouwing veerboot Rottum op de werf in DelfzijlTags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

7 reacties op “[Foto’s] Refit van Rottum bijna klaar”
 1. klaas

  Ziet er mooi uit,op 30 maart gaat de Spathoek ook varen van de EVT vind ik wel grappig.
  Jullie dan

  Reply
 2. Gerard

  Ja, mooi verslag. Er is beweging bij de veerdiensten. En wie er wél bij vaart…. Dat zullen we zien. Maar de Rottum zier er weer piekfijn uit alhoewel ik dat donker gekleurde brugek ook altijd wel “modern” vond staan.

  Reply
 3. VCN

  Tsja, .. die nieuwe brug, dat verbaasd mij eigenlijk ook, je zou toch zeggen dat het om alle navigatieapperatuur gaat die vernieuwd moet worden, maar om dan gelijk ook de gehele stuurhut te vervangen is mij ook niet helemaal duidelijk wat daar de achterliggende gedachte van is.
  Verder is het een goede zaak dat de oude MACK motoren zijn vervangen voor nieuwe exemplaren, de vele resonantie’s en lawaai achterin maakte het daar tot een flink aanwezigheid van onconfortabel kabaal en trillingen.
  Het verouderde donkere interieur stamde nog regelrecht uit de Ameland-Holwerd v.v. tijd, mooi dat dat nu ook “up to date” gebracht is.
  Als de vernieuwde Rottum eenmaal in de vaart is gebracht ga ik zekers een ritje maken naar Lauwersoog en een overtocht maken, uiteraard met mijn camera in de aanslag.

  Reply
 4. Redmer

  Een compleet nieuwe brug is waarschijnlijk gedaan om sneller en gemakkelijker te kunnen werken. Een brug van te voren compleet opbouwen zorgt ervoor dat er geen tijd verloren gaat om alle apparatuur te installeren aan boord. Nu kan dit aan de grond gebeuren. Dit betekent minder takelwerk en een gemakkelijkere werkpositie. Door een prefab brug te maken, kan deze gemakkelijk en snel geïnstalleerd worden.

  Reply
 5. vakman.nl

  stuurhuis is vervangen door de staat van het stuurhuis
  en er zijn nu twee ruimtes onder het stuurhuis ter hoogte van het sun deck
  mogen gaat hij op proef vaart en vrijdag wordt hij gedoopt

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen