8Dec

Rederij Doeksen wijzigt dienstregeling vrijdagavond

8-12-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Morgenavond wijzigt Rederij Doeksen, net zoals Wagenborg, een aantal diensten door het hoge water en de weersomstandigheden. De avondboot van en naar Vlieland vertrekt eerder. De laatste afvaarten van de veerdienst naar Terschelling vervallen en worden overgenomen door de sneldienst.

Door de hoge waterstanden is het mogelijk dat de schepen niet onder de autobruggen passen in Harlingen of op de eilanden. Hierdoor vertrekt de veerdienst naar Vlieland eerder. De Midsland, die als veerboot op Terschelling vaart, heeft een hoger autodek dan de Friesland, waardoor deze met een hoge waterstand er al snel niet meer onder past.

Vlieland
Voor de veerdienst naar Vlieland zijn de volgende wijzigingen van toepassing:
Vlieland – Harlingen 16.15 uur i.p.v. 16.45 uur
Harlingen – Vlieland 18.00 uur i.p.v. 19.00 uur

Terschelling
In verband met de verwachte hoge waterstand komen op vrijdag 9 december de veerdiensten van Terschelling om 17.30 uur en van Harlingen om 19.50 uur te vervallen.
Er vaart een vervangende sneldienst in plaats van de veerdienst.
Terschelling – Harlingen 18.30 uur
Harlingen – Terschelling 19.50 uur

TESO laat vooralsnog de veerdiensten van en naar Texel volgens dienstregeling varen.

Vooruitzichten
De wind die nu in Harlingen blaast heeft een kracht van 9 op de schaal van Beaufort uit het west-zuidwesten. De storm zal vannacht rond middernacht het hoogtepunt bereiken, mogelijk met een kracht 10. Morgenochtend zal de wind langzaam afnemen. Hierdoor zal de verhoging van de waterstand in de loop van de nacht van vrijdag op zaterdag minder worden. Daarom zullen er zaterdag waarschijnlijk geen veerdiensten meer gewijzigd worden of vervallen. Omdat de wind zaterdag wel nog weer iets aanhaalt, dienen reizigers voor de sneldienst naar Vlieland zaterdag met een vervangende veerdienst rekening te houden.

Voor de laatste wijzigingen kunt u kijken op Teletekst NOS 723 en Twitter Veerbootinfo

Vlieland hoogwater

De veerboot Vlieland met hoogwater op Vlieland

Bron: Rederij DoeksenTags: , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen