8Dec

Flinke vertraging voor Princess Seaways naar Newcastle

8-12-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Vanwege de slechte weersomstandigheden is de Princess Seways met een vertraging van bijna 7 uren aangekomen in Newcastle. De Princess Seaways vertrok gisteravond met een kwartier vertraging om 17.45 richting Newcastle. Volgens dienstregeling arriveert het schip daar om 10.00 Nederlandse tijd. Vandaag kwam het schip echter pas om 16.50 aan.

Bij het vertrek uit Newcastle kreeg het schip sleepbootassistentie. Toen het schip buiten de haven was, kon het schip door de hoge golven niet sneller dan 5 knopen varen. Door de golven, die circa 6 meter hoog waren, moet het schip flinke klappen in het water gemaakt hebben en flink geschommeld hebben. Of er ook sprake is geweest van technische problemen is onduidelijk. Na enkele uren ging de wind wat liggen en kon de snelheid opgevoerd worden naar 10 knopen. Toen het schip meer in de beschutting van het Verenigd Koninkrijk kwam, kon het schip op volle snelheid 18 knopen lopen. Uiteindelijk meerde het schip bijna 7 uren te laat aan.

Reizigers aan boord kregen een gratis lunch aangeboden deze middag. Bovendien meldde DFDS Seaways: “we kijken naar de mogelijkheden om ze een langer verblijf in Newcastle aan te bieden. Wij vinden het uiteraard bijzonder vervelend en kijken altijd naar goede oplossing.”

Minicruise-reizigers hebben eigenlijk geen tijd gehad om de stad in te gaan. Vanochtend vroeg stond de aankomst gepland om 18.00 Nederlandse tijd en het vertrek om 22.00. Uiteindelijk heeft het schip iets sneller kunnen varen en voor 17.00 aan kunnen meren. Het schip staat vanavond om 19.00 gepland om weer te vertrekken richting IJmuiden.

Voor de komende dagen verwacht DFDS Seaways geen vertraging. In ieder geval vanuit Newcastle naar IJmuiden zijn geen vertragingen te verwachten, omdat de schepen dan met de golven meevaren. Voor de komende nachten wordt echter weer zeer harde wind verwacht, waardoor reizigers richting Newcastle wel rekening moeten houden met vertraging. Actuele informatie over de vertragingen van DFDS zijn te vinden op: http://www.dfdsseaways.co.uk/customer-service/delays/

Bronnen: DFDS SeawaysTags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

3 reacties op “Flinke vertraging voor Princess Seaways naar Newcastle”
 1. Redmer van der Meer (admin) Post author

  Via een andere weg ontving Veerbootinfo.nl deze reactie:

  Na na lang wachten contact gehad met familie die aan waren van de Princess.Zij hadden een mini-cruise van ons gekregen. Ze hebben idd een ” lunch” gekregen, maar helaas was er verder niets voor hun geregeld. En zouden zij dus gewoon weer vanavond met de boot terug gegaan zijn naar Nederland. Daar deze mensen(familie envele andere opvarenden) vannacht niet opnieuw aan boord wilden met windkracht 9 en 6 meter hoge golven, hebben ze besloten een hotel te boeken.Tijdens het vervoer naar het hotel kwamen ze ook nog langs de weg te staan met een kapotte bus.Spijtig genoeg is het tot nu toe wel ver zoeken naar een goede oplossing van DFDS.

  Reply
 2. Francis

  Ik wil nu dan ook maar even reageren. Onze ouders hebben van ons deze reis (mini-cruise) gekregen. Gisterenochtend heb ik nog even telefonisch contact gezocht met DFDS en gevraagd of men wel zou uitvaren gezien de voorspellingen. Men reageerde toch te vertrekken.
  Na lang wachten kregen we eindelijk contact met onze ouders die zich aan boord van de Princess bevonden. Ze hadden bijna 7 uur vertraging, na een nacht met windkracht 9 en 6 meter hoge golven. Ik vraag me af of men zich bij DFDS van bewust is dat het gros van de passagiers geen zgn. zeebenen heeft en dat windkracht 9 en golven van 6 mtr hoog dan geen pretje zijn. Ja, onze ouders hebben ook een lunch gekregen. Daar vele passagiers, ook onze ouders, niet weer een nacht aan boord wilden met dezelfde voorspellingen als de afgelopen nacht, heeft men besloten om een nacht in een hotel door te brengen om het morgen opnieuw te proberen. Dit op eigen kosten. Jammer dat het zoeken naar een goede oplossing door DFDS tot nu toe nog steeds op zich laat wachten.

  Reply
 3. K.Frankena

  an zat te komen. De ferry uit new castle van 5 november kwam namelijk ook al aanzienlijk vertraagd aan in ijmuiden op 6 november. Weg minitrip !!!! Kon wel kosteloos omboeken maar teleurstelling was er niet minder om. Een hut in commodoreclass zou op zn minst een redelijke compensatie zijn. Extra kosten vandaag : 120,00. Wordt dure minicruise. Denken voortaan wel na voor ik weer zo’n minicruise boek.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen