2Mar

Doeksen’s Waddentaxi Zeehond gedoopt

2-03-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Gisteren is in Cowes in het Verenigd Koninkrijk de nieuwe Waddentaxi van Rederij Doeksen en Vlieland Martiem Vervoer gedoopt met de naam Zeehond. Het schip zal volgende week op eigen kiel naar Nederland komen. Vanaf april kunnen op de Waddentaxi-website afvaarten tussen Harlingen, Terschelling, Vlieland en andere bestemmingen geboekt worden.

Het schip is gedoopt door Christine Doeksen, de vrouw van de directeur van de Koninklijke Doeksen, Jan Willem Doeksen. Het schip is gebouwd bij de werf South Boats, die gespecialiseerd is in het bouwen van snelle catamarans.

De Zeehond zal voornamelijk ingezet worden voor personenvervoer op de routes van Rederij Doeksen, Harlingen – Terschelling – Vlieland. Het is echter ook mogelijk om het schip voor een andere bestemming te boeken. Als derde mogelijkheid zal het schip ingezet worden voor het spoedeisend ziekenvervoer vanaf de eilanden.

Zeehond op de werf

Zeehond op de werf (Foto: Rederij Doeksen)

Zeehond gedoopt

Zeehond gedoopt (Foto: Rederij Doeksen)


U kunt de positie van het schip hier vinden op AIS.
Details over het schip op Marinetraffic vindt u hier.

Bron: Rederij DoeksenTags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Één reactie op “Doeksen’s Waddentaxi Zeehond gedoopt”
  1. Sil's Lobke

    Was het niet Doeksen die moord en brand schreeuwde toen EVT de concurentie aanging? Wat doen ze nu zelf met deze watertaxi……..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen