Rederij Doeksen en VMV bieden “Waddentaxi” aan

Watertaxi Zeehond Rederij Doeksen

Nieuwe Waddentaxi (Zeehond) voor Rederij Doeksen, waarschijnlijk de Zeehond. Afbeelding: Rederij Doeksen

Rederij Doeksen en Vlieland Maritiem Vervoer zorgen ervoor dat vanaf de lente mensen ook per “Waddentaxi” tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling vervoerd kunnen worden. De watertaxi is bedoeld voor mensen die de boot gemist hebben of die de boottijden niet uitkomen. Ook kan de taxi ingezet worden voor ziekenvervoer.

Al lange tijd zijn watertaxi’s actief op de Waddenzee. Bedrijven als Vlieland Maritiem Vervoer, Rederij Noordgat (Terschelling) en WaddenAdventures.nl (Vlieland) verzorgen al langer deze service. Ook Rederij Wagenborg (Ameland/Schiermonnikoog) biedt sinds vorig jaar zelf deze service aan.

Op initiatief van Vlieland Maritiem Vervoer zal VMV nu samen met Rederij Doeksen watertaxivervoer gaan verzorgen op de routes Harlingen – Vlieland – Terschelling. Er zal een nieuw bedrijf opgestart worden onder de koepel van Rederij Doeksen; “Waddentaxi” VOF.

Huidige watertaxi Vlieland Maritiem Vervoer
Huidige watertaxi Vlieland Maritiem Vervoer

Voor deze dienst zal een nieuwe catamaran aangekocht worden in Engeland, bij South Boats. Deze catamaran zal 12 personen kunnen vervoeren, samen met bagage en fietsen. Het zal eenzelfde soort schip als het huidige schip van Vlieland Maritiem Vervoer worden. Het schip wordt 13,05 meter lang en 5,1 meter breed en zal hoogstwaarschijnlijk de naam Zeehond krijgen. Het schip krijgt twee Volvo Penta-motoren met een vermogen van 330 PK per stuk. Deze motoren zullen gekoppeld worden aan contraroterende schroeven. Het schip zal hiermee een topsnelheid van 27 knopen halen en een kruissnelheid van 24 knopen. De overtocht van Harlingen naar een van de eilanden duurt hiermee 1 uur.

Watertaxi Zeehond Rederij Doeksen
Nieuwe Waddentaxi (Zeehond) voor Rederij Doeksen, waarschijnlijk de Zeehond. Afbeelding: Rederij Doeksen

Bij het aanbieden van deze service wordt er aan gedacht deze een exclusiever karakter te geven dan de veerdienst. Er wordt gedacht aan catering aan boord, eigen parkeerplaatsen voor deze klanten, bagagevervoer en vervoer naar de accomodatie. De “Waddentaxi” zal geboekt kunnen worden via een nieuwe boekingssite en via het contactcenter van Rederij Doeksen.Wat de overtocht zal gaan kosten is nog niet bekend.

Voor een uitgebreid artikel over Vlieland Maritiem Vervoer kunt u terecht bij het Friesch Dagblad.

Algemeen plan watertaxi Zeehond Rederij Doeksen
Algemeen plan watertaxi Zeehond Rederij Doeksen. Afbeelding: Rederij Doeksen

Bron: Rederij Doeksen (Twitter), Leeuwarder Courant, Omrop Fryslân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *