30Jan

King Seaways in nieuwe kleuren in dienst IJmuiden – Newcastle

30-01-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Na een werfbeurt van 2 weken is de King of Scandinavia vandaag weer in dienst gegaan onder de naam King Seaways. Bovendien is het schip in een ander kleurenschema geschilderd.

In de 2 weken dat het schip op de werf lag is het uiterlijk van het schip flink onder handen genomen. Het gehele exterieur is geverfd. De romp en de schoorsteen zijn nu donkerblauw, terwijl de rest van het schip wit is. Halverwege de romp staat de bedrijfsnaam in het wit, DFDS SEAWAYS, en op de schoorsteen is het logo van de rederij komen te staan. De naam van het schip is zowel voor- als achterop het schip met witte letters aangebracht. Vanaf 6 februari zal ook de Princess of Norway twee weken naar de werf gaan en terugkomen als Princess Seaways. Op 20 februari zal zij de eerste afvaart, van IJmuiden naar Newcastle, maken als Princess Seaways.

De King of Scandinavia vertrok op 17 januari naar de werf vlakbij Odense in Denemarken. Gisteren rond het middaguur vertrok het schip weer van de werf, met als planning om om 16.00 vandaag in IJmuiden te zijn. Helaas kwam het schip met enige vertraging aan. Omstreeks half 7 meerde ze aan bij de Felison-terminal, terwijl het schip al om 17.30 weer had moeten vertrekken. Na een snelle inscheping vertrok de King Seaways iets voor achten naar Newcastle, voor de eerste keer onder deze naam.King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011


King Seaways IJmuiden – Newcastle 30 januari 2011Tags: , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

3 reacties op “King Seaways in nieuwe kleuren in dienst IJmuiden – Newcastle”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen