19Jan

Stena Transporter overgedragen aan Stena Line

19-01-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Gisteren is de Stena Transporter door de Samsung-werf in Zuid-Korea overgedragen aan Stena Line. Vanaf 1 maart zal de Stena Transporter ingezet worden op de lijn Hoek van Holland – Killingholme.

De Stena Transporter vertrekt op 22 januari vanuit Zuid-Korea. Naar verwachting arriveert het schip op 24 februari in Hoek van Holland. Eerst zal het schip naar de Damen-werf in Schiedam gaan voor de laatste handelingen. Later dit jaar wordt er nog een zusterschip opgeleverd.

De Stena Transporter is van het type Stena Seabridger mkII en heeft een lengte van 212 meter, kan 300 passagiers meenemen en 4.050 meter aan rollend materieel. Het schip heeft 21.600 kW geïnstalleerd en meet een Gross Tonnage van 31.000 ton.

Na het bestellen van de nieuwe schepen voor de route Hoek van Holland – Killingholme heeft Stena Line de oude schepen, de Stena Traveller (bj. 2008) en haar zusterschip de Stena Trader (bj. 2006), verhuurd aan Marine Atlantic. Daarvoor zijn de schepen ingekort en verbouwd voor de dienst in Canada, zie nieuwsbericht Stena’s RoRo-schepen worden omgebouwd voor Canada. De schepen zijn vervangen door de gecharterde Coraggio (bj. 2007) en de gecharterde Finnarrow (bj. 1996). De Finnarrow zal vervangen worden door de nieuwe Transporter. De Coraggio zal vervolgens vervangen worden door het nieuwe zusterschip van de Transporter.

De eerste afvaart van de Stena Transporter zal naar verwachting plaatsvinden op 1 maart aanstaande vanuit Hoek van Holland om 21.00 uur.

Stena Transporter 2011

Stena Transporter in Zuid Korea (Foto: Stena Line)


Stena Seabridger mkII

De Stena Transporter is van het type Stena Seabridger mkII (Afbeelding: Stena RoRo)

Bronnen: Stena Line, Stena RoRo, Stena Freight, Faktaomfartyg.Tags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen