Geen reactie Ultimatum: Acties bij Wagenborg in weekend Hemelvaart

De directie van Wagenborg heeft niet gereageerd op het ultimatum dat door het personeel en de vakbonden was gesteld. Het personeel wilde een loonsverhoging ter compensatie van het inleveren van zaterdag- en zondagtoeslagen en de toegenomen werkdruk. Omdat er geen reactie gekomen is, zullen er acties volgen.

De vakbonden en het personeel willen de acties graag publieksvriendelijk houden. Wagenborg heeft echter de actievoerders en en de vakbonden de toegang tot het bedrijfsterrein ontzegd. Hierdoor kunnen er niet enkel publieksvriendelijke acties plaatsvinden. Mogelijk zullen er afvaarten uitvallen of zal er vertraging ontstaan. De exacte vorm van de acties is nog niet duidelijk.

Er zijn acties mogelijk voor zowel Ameland als Schiermonnikoog.

Bronnen: FNV, Omrop Fryslân (1) (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *