Ultimatum aan Wagenborg door weigeren looneis

De vakbonden FNV en CNV hebben vandaag een ultimatum gesteld aan Wagenborg Passagiersdiensten. De CAO-onderhandelingen met het circa 80 werknemers tellende bedrijf zijn mislukt. Het ultimatum loopt af op maandag 11 mei om 12:00 uur.

Wagenborg heeft recent de arbeidsvoorwaarden eenzijdig veranderd. De toeslagen voor de drukke zaterdag- en zondagsdiensten zijn vervallen. “We merken dat Wagenborg wil bezuinigen op het uitvoerende personeel “, aldus Bernard Zijlstra (CNV Vakmensen) en Minke Jansma. (FNV) De veerdienst heeft een onrealistische dienstregeling waarin onvoldoende rekening wordt gehouden met rust- en arbeidstijden en de invloed van eb en vloed op de veerdienst. Het uitvoerende personeel ziet dat er de afgelopen jaren alleen maar meer managers bijkomen en er op het personeel dat dag en nacht voor Wagenborg en de klanten klaar staat beknibbeld wordt. “Het personeel wordt geschoffeerd door bestaande arbeidsvoorwaarden eenzijdig vanuit Wagenborg op te zeggen. Tegelijkertijd wordt niet tegemoetgekomen aan de bescheiden looneis die we hebben gesteld”. De looneis is €1000,- bruto per jaar, welke is afgewezen door Wagenborg.

Indien Wagenborg voor 11 mei niet reageert op het ultimatum zullen CNV en FNV overgaan op acties bij het bedrijf. Wat voor acties er dan gehouden worden, zijn geen uitspraken gedaan.

Bron: FNV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *