Storm: King Seaways met veel vertraging aan in IJmuiden

King Seaways storm 15 februari

De route van de King Seaways op 14 februari. Door de storm kwam het schip met vertraging binnen en moest voor de haven nog een keer omkeren.

Door de storm die vannacht en vandaag over Nederland ging, konden niet alle veerdiensten volgens dienstregeling varen. De King Seaways kwam met circa 8 uren vertraging aan in IJmuiden. Ook de Pride of Rotterdam vanuit Hull kwam met 3 uren vertraging aan. Naar Vlieland vaart vanavond geen sneldienst.

Vandaag was de tweede storm van het jaar. Een lagedrukgebied over het Verenigd Koninkrijk zorgde voor een windkracht 9 aan de kust. Er werden windstoten van 108 km/h gemeten. Onderstaande afbeelding van earth.nullschool.net geeft een mooie beeld van de storm.

storm 15 februari
Storm van 15 februari 2014. Afbeelding: Earth.nullschool.net

Door de storm werd de King Seaways al vertraagd in IJmuiden verwacht, om ca. 14.00. De veerboot uit Newcastle neemt met deze harde wind en golven op zee een route dichterbij de Engelse kust en kan niet zo snel varen als normaal. Vlak voor de haven besloot de kapitein echter weer om te keren. Daarmee leek het op 28 oktober 2013, toen de kapitein van de King Seaways in de haven van IJmuiden besloot toch eerst weer terug te keren naar zee. Na een tijdje op zee kon de King Seaways vandaag echter toch de haven binnenvaren en met hulp van de sleepboten Brent en Argus van Iskes afmeren aan de kade bij de Felison-terminal. Om 16.30 meerde het schip aan, met een vertraging van ca. 8 uren. Hierdoor zal de King Seaways ook vanavond niet op tijd vertrekken en morgen met vertraging in Newcastle aankomen. De King Seaways zal om circa 21.00 vertrekken en wordt morgen om 12.30 (Engelse tijd) verwacht in Newcastle. DFDS vaart op dit moment met 1 schip tussen IJmuiden en Newastle, omdat de Princess Seaways op de werf ligt.

Bij Foto Ko van Leeuwen enkele spectaculaire foto’s van de binnenkomst van de King Seaways gisteren.

King Seaways storm 15 februari
De route van de King Seaways op 14 februari. Door de storm kwam het schip met vertraging binnen en moest voor de haven nog een keer omkeren.

P&O Ferries verwachtte al enige vertraging en “rough sailings” deze ochtend:

This is the update for 05.45hrs Saturday 15th February 2014. All services are operating to schedule although due to extreme weather conditions, the sailings are expected to be delayed this morning.

De Pride of Rotterdam, komend vanuit Hull, meerde om ca. 12.00 aan bij de terminal in Rotterdam Europoort. Dit is een vertraging van ca. 3 uren. Vannacht wordt verwacht dat het schepen van P&O Ferries op de route Rotterdam-Hull gewoon volgens dienstregeling zullen varen.

Rederij Doeksen meldde gisteren dat de sneldienst vanavond niet via Vlieland zal varen. De veerboot neemt de diensten over en vaart om 16.00 van Vlieland naar Harlingen en om 17.30 weer terug vanaf Harlingen. De veerboot naar Texel, van TESO, vaart zonder vertraging. Ook Wagenborg meldt geen vertragingen voor de veerboot naar Ameland en Schiermonnikoog.

Voor de actuele wijzigingen in de dienstregeling van de veerboten kunt u kijken op de pagina “Gewijzigde afvaarten”

Hieronder nog enkele mooie foto’s die op Twitter voorbij kwamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *