Personeel Doeksen ontevreden over dienstregeling en werktijden

Personeel Doeksen ontevreden

Personeel Doeksen ontevreden

Vanwege de bezuinigingen bij Rederij Doeksen, krijgen werknemers andere werktijden. Het personeel is het echter niet eens met de invulling van deze dienstroosters. De vakbond, FNV bondgenoten, heeft daarom namens de werknemers een ultimatum gesteld aan de rederij.

Rederij Doeksen moet door de concurrentie van EVT de winterdienstregeling inkrimpen. Vanaf 1 november moet de ingekrompen dienstregeling ingaan. Het aantal diensten staat zo goed als vast, maar de laatste aanpassingen worden nog overlegd met de betrokken partijen, zoals de eilandgemeenten. Het personeel krijgt echter te maken met nieuwe dienstroosters en is het daar niet mee eens. Woordvoerder Minke Jansma van FNV bondgenoten: “Doeksen wil dat de werknemers zo flexibel mogelijk gaan werken, waarbij ze geen enkele garantie hebben over wanneer ze moeten werken en hoeveel uren ze werken. Ook de beloning van onderbroken diensten en meer dan 40 uur werken in vijf aaneengesloten dagen wil Doeksen naar beneden bijstellen. Dat is volstrekt onacceptabel: iedereen heeft recht op zekerheid over werktijden en inkomen.”

Door de voorgenomen bezuinigingen en onzekerheid zijn er al personeelsleden van Doeksen die ontslag hebben genomen. Het personeel wil echter zekerheid over de werktijden en beloning. FNV heeft daarom in naam van het personeel een ultimatum gesteld om de afspraken over inzetbaarheid, beloning, de inzet van oproepkrachten en afspraken met werknemers met 0-uren contracten te behouden. Rederij Doeksen heeft tot donderdag 19 september middernacht, om te reageren op het ultimatum. Als Doeksen niet wil voldoen aan de eisen, volgen er acties. Welke acties dit zijn, is niet bekend.

Personeel Doeksen ontevreden
Personeel Doeksen ontevreden over nieuwe werktijden door inkrimping winterdienstregeling

Bron: FNV Bondgenoten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *