9Mar

Bezwaren concessie ongegrond verklaard door minister Schultz

9-03-2012 door Redmer van der Meer (admin)

Vorig jaar, op 24 mei, verleende minister Schultz van Haegen de concessie west aan Rederij Doeksen en de concessie oost aan Wagenborg. Deze concessie moet ervoor zorgen dat er het hele jaar een reguliere, betrouwbare en betaalbare verbinding is tussen de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnig en de vaste wal.

De 6 weken die volgden op de verlening van de concessie boden belanghebbenden de tijd om bezwaar te maken. Drie partijen maakten bezwaar tegen de verlening van de concessie. Rederij EVT en Rederij Waddentransport maakten, als concurrent van Doeksen, bezwaar tegen de concessie. Daarnaast maakte het samenwerkinsverband VAST, van de gemeentebesturen van de eilanden, bezwaar tegen de concessie, omdat zij vreesden te weinig inspraak gehad te hebben en te krijgen in de besluitvorming.

Driekwart jaar later heeft de minister aan de hand van de bezwaren de concessieverlening heroverwogen. De minister verklaart de bezwaren ongegrond. Hiermee komt de definitieve concessieverlening steeds dichterbij. Op de website van de overheid staat duidelijk vermeld dat de concessie pas onherroepelijk is nadat alle bezwaar- en beroepsprocedures afgerond zijn. Dit betekend dat het Openbaar DienstenContract (ODC) voorlopig nog van kracht blijft. In het ODC is nog altijd ruimte voor EVT, waardoor deze nog steeds varen en voornemens zijn de Spathoek op 30 maart in de vaart te brengen.

“Partijen maken aan de minister bekend wat hun bezwaren zijn, waarna minister Schultz van Haegen haar besluit nog eens heroverweegt. Als de bezwaarmakers het niet eens zijn met het heroverwogen besluit, kunnen zijn in beroep gaan bij de rechter.”
Rijksoverheid.nl

“De concessies zijn pas onherroepelijk, nadat een eventuele bezwaar- en beroepsprocedure is afgerond. Tot die tijd blijven de openbare dienstcontracten van kracht.”
Rijksoverheid.nl

Vanavond wijdt het programma VARA’s Ombudsman een deel van de uitzending aan de perikelen rondom Rederij Doeksen, EVT en Rijkswaterstaat. Dit programma is om 20.50 op Nederland 2 te zien.

Bron: Rederij DoeksenTags: , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

3 reacties op “Bezwaren concessie ongegrond verklaard door minister Schultz”
 1. Arjen

  Ik heb het filmpje een paar keer bekeken, ik vindt het wel een goede reclamespot voor Doeksen.
  Erwin Rob probeert mensen die niet van de actuele stand van zaken op dehoogte zijn voor het EVT-karretje te spannen, dat van die venstertijden klopt overigens wel maar EVT heeft ruimte genoeg om meerdere keren per dag aan te leggen, ze doen er alleen helemaal niets mee.

  Reply
  1. Jan

   Hetverhaal van Arjen klopt. EVT kan wel m.i.v 31 maart a.s. met de Spathoek 3x perdag een overtocht maken.
   Ik, als badgast, zit helemaal niet te wachten op EVT, want ik ben uitermate tevreden met Doeksen. Het is wel triest dat er zoveel aan juridische kosten wordt uitgegeven, want de klant zal dit in de toekomst moeten gaan ophoesten, wie de overtocht ook uitvoert.
   EVT stop met die flauwekul, jullie hebben hoog spel gespeeld en dreigen af te gaan.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen