3Feb

Toename passagiersaantallen IJmuiden-Newcastle DFDS Seaways

3-02-2011 door Redmer van der Meer (admin)

In 2010 heeft DFDS Seaways in totaal circa 550.000 passagiers vervoerd tussen IJmuiden en Newcastle. Ondanks de crisis is dit een stijging van 4,3% ten opzicht van 2009.

De stijging is te danken aan een aantal oorzaken. Vooral door problemen met het vliegverkeer de afgelopen jaren namen meer mensen de veerboot. Zo had het vliegverkeer last van sneeuw, aswolken en stakingen. De passagiersstijging was echter niet geconcentreerd in de maanden waarin dit gebeurde, maar vond gespreid over het jaar plaats. Dit komt waarschijnlijk ook omdat meer mensen het idee van rustig reizen met de veerboot beseffen. De toegenomen aantallen zullen ook komen door de Minicruise-bonnen van de Bankgiroloterij.

John Crummie van DFDS gaf als reactie: “Er is een toename te zien over de laatste paar jaar. Steeds meer en meer mensen kiezen voor reizen over zee. Het gemak, de flexibiliteit en zekerheid zijn ongeëvenaard, er zijn geen bagagerestricties en ook niet onbelangrijk, reizen over het water biedt veel waar voor het geld. Het is gemakkelijk om als klant met een volgepakte auto naar Europa te gaan.”
”2010 was een uitzonderlijk jaar in termen van onverwachte vertragingen in het luchtverkeer en veel passagiers, vooral families, wiseelden van reizen door de lucht naar over de zee. We verwachten dat deze trend zal doorzetten in 2011.”

Bron: Discover FerriesTags:

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen