Nieuwe dienstregeling rederij EVT met Spathoek bekend

Dienstregeling EVT Spathoek

Dienstregeling EVT met Spathoek bekend (Afbeelding: EVT)

Rederij EVT heeft op haar eigen website inmiddels ook de Spathoek aangekondigd, samen met een dienstregeling. Rederij EVT verwacht dat op 1 maart de Spathoek de dienst van de Stortemelk over gaat nemen. Het nieuwe schip zal zowel in de winter als in de zomer voor zover mogelijk driemaal daags varen.

De Spathoek zal om 6.45, 12.00 en 17.00 vanuit Harlingen vertrekken en om 9.15, 14.30 en 19.30 vanaf Terschelling. De overtocht zal circa 2 uur duren. Wat de prijs van de overtocht wordt en of er direct al auto’s meegenomen kunnen worden, is nog niet bekend. In de winter kunnen op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag de diensten van 17.00 en 19.30 niet gevaren worden, omdat de schepen van Rederij Doeksen dan de kade op Terschelling bezetten.

Na de twijfel over de aanschaf en de twijfel over de zeewaardigheid van het schip zegt EVT zelf dat het schip daar geen problemen mee zal krijgen. “Het schip is 67 meter lang en heeft met nog geen 2 meter diepgang een perfecte maat voor het specifieke vaargebied naar Terschelling. … Het schip is in uitmuntende staat en is voor de komende 5 jaar voorzien van alle classificaties.”

Ook over het passen in de havens en het aanmeren aan de aanleginrichtingen voorziet EVT geen problemen. “De aanvragen voor dit schip zijn verzonden naar de gemeente Terschelling en Rijkswaterstaat. Gezien de kleinere maatvoering dan de andere schepen die ook aan de aanleginrichtingen liggen voorziet EVT geen problemen met een snelle afhandeling …”

Rederij EVT probeert nog steeds het TESO-model na te streven en meldt ook nog steeds dat men mede-eigenaar kan worden van dit schip.

Dienstregeling EVT Spathoek
Dienstregeling EVT met Spathoek bekend (Afbeelding: EVT)

Bron: EVT
Bron afbeelding: EVT

1 thought on “Nieuwe dienstregeling rederij EVT met Spathoek bekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *