Onderzoek naar vertragingen veerdienst Ameland door motie Tweede Kamer

VVD Tweede Kamerlid Aukje de Vries heeft vandaag een motie ingediend om te onderzoeken wat de problemen, oorzaken en mogelijke oplossingen zijn voor de vertragingen bij de veerdienst Holwerd-Ameland. Vorige week was de veerboot circa 2 uur vertraagd door de lage waterstand. Door de oostenwind was er weinig water en doordat het rond de ochtendspits laagwater was, kon de vertraging niet worden ingelopen.

Door de terugkerende problemen en het uitblijven van een oplossing, heeft Aukje de Vries, samen met Sander de Rouwe (CDA) en Lutz Jacobi (PvdA) een motie ingediend. In de motie wordt gevraagd de regering een analyse van de problemen en oorzaken te maken en te kijken welke oplossingen daarvoor zijn. Aukje de Vries: “Als de treinen van NS niet op tijd rijden, hebben we in de Tweede Kamer spoeddebatten; als de boot naar Ameland niet op tijd vaart lijkt het wel of we dat bijna normaal vinden.”

De motie is vandaag aangenomen in de Tweede Kamer.

Motie Van Het Lid Aukje de Vries c.s. Over de Problemen Met de Veerdienst Naar Ameland

Bronnen: Aukjedevries.nl, Tweedekamer.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *