Overstap boot naar trein verslechtert in ochtend op Harlingen haven

Overstap trein veerboot Harlingen Haven

Overstap trein veerboot Harlingen Haven

Bij de nieuwe dienstregeling van de trein, die vanaf 15 december ingaat, veranderen in de ochtend de treintijden tussen Leeuwarden en Harlingen Haven. Bij Rederij Doeksen wijzigen enkele tijden van de sneldienst. Door de nieuwe tijden ontstaan in de ochtend overstaptijden van meer dan een half uur tot wel 45 minuten voor de eerste veerdienst vanaf Vlieland.

Treintijden
Arriva wijzigt de treintijden voor 9 uur ‘s ochtends om de aansluiting op de treinen naar Zwolle en Groningen te verbeteren. Doordat de NS geen mooie halfuursdienstregeling rijdt vanaf Leeuwarden, zullen de tijden van de treinen van en naar Harlingen Haven wijzigen in de ochtend.
Vanuit Leeuwarden zullen de treinen voor 9 uur om 03 en 38 minuten over het hele uur vertrekken (in Harlingen Haven om 28 en 03). Na 9 uur om 21 en 46 minuten over het uur (in Harlingen Haven om 46 en 11)
Vanuit Harlingen Haven vertrekken de treinen voor 9 uur om 32 en 07 over het hele uur (in Leeuwarden om 33 en 58). Na 9 uur om 15 en 50 minuten over het uur (in Leeuwarden om 41 en 16).

Boottijden
Bij Rederij Doeksen veranderen maar weinig boottijden bij de nieuwe dienstregeling vanaf 6 januari. De sneldienst vertrekt vanaf januari 2014 op doordeweekse dagen (di-za/zo) om 7.30 in plaats van 7.15. Verder blijven in de winterdienstregeling de afvaarten gelijk. In de zomerdienstregeling wordt de 15.45 (H-T) sneldienst verplaats naar 15:30. De 11.15 (T-H) wordt 11:00 en de 16:45 (T-H, alleen vr en zo) wordt 16:35. De sneldienst in de zomer van 17:50 (H-V, alleen vr en zo) wordt 17:30 en op zondags sneldienst V-H van 18:50 (alleen zondag) wordt 18:20.
N.B. Wij kunnen niet garanderen dat dit de enige wijzigingen in de dienstregeling zijn, maar een snelle blik op de reguliere winter- en zomerdienst resulteerde in deze wijzigingen. Weet u meer wijzigingen, geef ze door aan ons!

Overstappen
Door de nieuwe treintijden verslechteren enkele overstappen. Zo zullen reizigers met de eerste boot van Vlieland moeten rennen om de 8:32 trein te halen, of zij moeten wachten tot 9.15. Ook de maandagochtend-sneldienst van 6.45 vanaf Terschelling zal een te krappe overstap hebben op de 7:32 trein en zal men dus moeten wachten tot 8.07. Overstappen van de trein naar de boot wordt in de ochtend ook te krap. De sneldienst naar Terschelling vertrekt om 8:00 (ma) of 8:30 (di-za/zo) en de veerdienst naar Vlieland om 9:00. Dit betekent altijd een overstaptijd van circa een halfuur, omdat de treinen 03 en 28 over elk uur aankomen. Tussen 15 december en 6 januari  is de overstap van de 7.15 sneldienst vanaf Terschelling op de trein ook niet optimaal.

Controleer vanaf 15 december (ingang nieuwe treindienstregeling) en daarna ook vanaf 6 januari (nieuwe dienstregeling Doeksen) uw reisadvies op 9292.nl of via NS/Arriva en Rederij Doeksen of EVT

Volgens de concessie zou de overstap tussen de trein en de boot ongeveer 15 minuten moeten zijn, vorig jaar werd hier ook al aandacht aan besteed.

Overstap trein veerboot Harlingen Haven
Vanaf 15 december veranderen de treintijden. Hierdoor onstaat er helaas een lange overstaptijd tussen de 7.00-veerboot vanaf Vlieland en de trein van 9.15 vanaf Harlingen Haven.

Bronnen: Treinreiziger.nl, Rederij Doeksen, NS.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *