7Oct

TESO presenteert model en tekeningen Texelstroom

7-10-2013 door Redmer van der Meer (admin)

Op de aandeelhoudersvergadering van de TESO op 27 september jongstleden zijn nieuwe afbeelding van het nieuw te bouwen schip gepresenteerd. De Texelstroom moet in 2015 in dienst komen.

Texelstroom TESO 2015 C-Job Vripack

De nieuw te bouwen Texelstroom van de TESO, gepland in 2015. Ontwerp/Design C-Job, Vripack & TESO

Voor het nieuwe schip zijn in 2012-2013 bijna 600 wensen binnen gekomen bij de TESO. Deze zijn door de nieuwbouwcommissies beoordeeld op haalbaarheid. Op basis van deze wensen en het ontwerp zijn er nieuwe afbeeldingen beschikbaar gekomen. Ook is er een model van het nieuwe schip gepresenteerd op de aandeelhoudersvergadering [Foto hier]. Het plan van het schip komt binnenkort gereed en daarna zullen dit jaar nog scheepswerven benaderd worden voor een offerte. Het schip moet dan in 2015 gereedkomen en zeker tot 2040 dienst doen. De Schulpengat zal nog aangehouden worden zolang de garantieperiode op de Texelstroom loopt.
Voor de Texelstroom wordt waarschijnlijk een hybride aandrijving gebruikt. Naast de generatoren zullen er batterijen aan boord komen, die opgeladen kunnen worden wanneer de motoren draaien (in deellast). Op momenten waar meer vermogen nodig is kan de energie uit de accu gebruikt worden. ‘s Nachts zouden de accu’s opgeladen kunnen worden met groene energie op Texel.

Helaas daalde voor TESO de omzet in boekjaar 2012-2013 met 0,9 procent. Vooral het vervoer van voertuigen daalde, het aantal passagiers daalde maar licht. Door het terugbrengen van de kosten kon de winst van 2012-2013 wel vergroot worden ten opzichte van 2011-2012. Voor het nieuw te bouwen schip wordt verwacht dat er genoeg geld in kas is in 2015. Alle financiële gegevens zijn te vinden in het jaarverslag van de TESO.

Texelstroom TESO 2015 interieur C-Job Vripack

Impressie interieur Texelstroom 2015. Geïnspireerd op de kleuren van de duinen van Texel

Texelstroom TESO 2015 Green Retro Battery Hybride

Nog een render van de Texelstroom voor TESO in 2015. Het schip krijgt waarschijnlijk een hybride aandrijving met generatoren en accu’s.

Bronnen: TESO (1) (2), Texelse CourantTags: , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

3 reacties op “TESO presenteert model en tekeningen Texelstroom”
  1. AK Bruil

    Ziet er geweldig uit gaan zeker een keer naar de overkant vind het wel erg jammer dat zo iets niet in Nederland wordt gebouwd.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen