16May

Nieuwe actie EVT; voor 5 euro enkele reis naar Terschelling

16-05-2012 door Redmer van der Meer (admin)

Vanaf vandaag heeft EVT een nieuwe actie. Alle passagiers kunnen voor €5,00 per enkele reis overvaren naar Terschelling en voor vijf euro ook weer terug.

De vorige actie, die gisteren afliep, van EVT was een maand gratis varen van en naar Terschelling, alleen de toeristenbelasting diende betaald te worden. Van deze actie werd goed gebruik gemaakt, naar zeggen van EVT zat 85% van de afvaarten vol. Echter zijn er diverse twijfels aan hoe vol de schepen nou echt waren. Waarschijnlijk werd de passagierscapaciteit tijdens de actie verlaagd van 400 naar 300, zodat het schip eerder vol zou zijn. Een verklaring hiervoor zouden de passagiers in de auto’s zijn die nog aan boord moeten kunnen als de autoruimte niet volgeboekt is. Ook kwamen er volgens diverse waarnemingen bij afvaarten die in de boekingsmodule op de website volgeboekt waren maar enkele mensen van de boot. Er is ook bericht dat EVT in die maand 10.000 passagiers over heeft gezet, dit betekent maar ongeveer 300 passagiers per dag, daarmee kan de boot niet 85% van de afvaarten vol zijn geweest. Of de 85% van EVT ook klopt, valt dus te betwijfelen.

De rest van het jaar probeert EVT haar klanten wederom te trekken met een aantrekkelijk tarief. Voor 5 euro per enkele reis gaan alle passagiers over. EVT is hiermee ruim de helft goedkoper dan Rederij Doeksen voor passagiers; Rederij Doeksen vraagt €24,06 voor een retour en €14,01 voor een enkele reis. Voor auto’s en andere vracht moet men bij EVT ook gewoon het normale tarief betalen. EVT maakt met deze actie Terschelling ook goedkoper dan Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog. Terschelling verwacht hierdoor ook meer dagjesmensen met de vroege afvaart vanuit Harlingen (6.30) en de late afvaart vanaf Terschelling (19.30). Opvallend is dat Rederij Doeksen al enkele extra late afvaarten, vooral op zondagavond, laat uitvoeren door de Midsland om 20.15.

Bronnen: EVT, Omrop Fryslan (1) (2).Tags: , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

15 reacties op “Nieuwe actie EVT; voor 5 euro enkele reis naar Terschelling”
 1. Willem Boot

  Inmiddels zegt de gemeente Terschelling aanstaande zomer meer dagtoerisme te verwachten. Waarop de Gemeente dat baseert, is de vraag. Uit de boekingsmodule van EVT blijkt zonder voorbehoud dat juist de vroege en late afvaarten van de Spathoek elke dag het zwakst zijn bezet. Wil dat dagtoerisme toenemen, dan zouden die, zeker in deze gratis periode en in het lange hemelvaartsdagweekend, dik bezet moeten zijn. Zie de site EVT: dat is niet het geval.

  De TSM-vaarten zijn volbezet. Het ligt daarom meer voor de hand dat de middagvaart van de EVT, die wel goed loopt, het vervoer meeneemt dat de TSM niet opvangen kan.

  Reply
 2. Hans

  Leuk om te zien dat de EVT een bijdrage levert aan het eiland, mijn buren gaan nu ook met de ochtendboot een dagje naar TS. Parkeren kan bij Tjerk Hiddes deze heeft zijn openingstijden aangepast aan de afvaart EVT.

  Reply
 3. Brandaris

  Het is inderdaad een goede actie. Want je kunt voor 10 euro heen en weer tot aan 31 december. Een goede actie ook voor alle vakantie dus zomer hefst kerst juni en nu hemelvaart
  Ik hoop dat EVT veel mensen vervoerd door deze actie

  Reply
 4. Dieks

  Heb gewoon bij Doeksen geboekt! liever meer betalen dan met een firma oversteken die amateuristisch handend in communicatie en een leugentje ook niet uit de weg gaat.

  Reply
 5. Edgar

  Dieks, er zijn ook een hele hoop mensen die liever goedkoop en gezellig overvaren. Maar niks mis mee hoor dat jij er voor kiest om met Doeksen over te varen, vrije keuze moet er zijn.

  Reply
 6. mede eilander

  Als ik nu boek bij EVT en DOEKSEN 4 volwassen personen plus auto dan is het prijsverschil meer dan €100,-. Dan zou ik toch een dief van mijn eigen portemonnee zijn.
  Eerst was het afwachten of de EVT wel zou gaan varen, dus koos ik voor zekerheid.
  Maar nu is het wel duidelijk waar ik zou boeken.
  En ik denk dat velen er net zo over (gaan) denken.
  De bezetting van de Spathoek gaat vast en zeker toenemen.

  Reply
  1. edgar

   qua tijd maakt het in vergelijking met de Friesland ook niets uit voor de rest sluit ik mij volledig aan bij jouw betoog medeilander. Ooh ja, bovendien is het gezellig aan boord van de Spathoek!

   Reply
 7. hans

  @Dieks, met de EVT naar Terschelling geweest en bediening aan tafel gehad en dankzij het voordeel 2 x uit eten geweest ipv 1 keer. Dankzij de EVT profiteerd het hele eiland nu mee !

  Reply
 8. Dieks

  @Arjen: waarschijnlijk heeft Hans 2x bij de Wigwam een patatje gehaald…

  Ben het er wel mee eens dat Doeksen een puntje kan zuigen aan de catering van EVT, ook het schip ziet er van buiten erg mooi uit, helaas wel een beetje aan de langzame kant als het laagwater is en de Spathoek kan niet buiten de betonning varen duurt de reis al gouw 2 ,5 uur.
  Helaas vaart het schip voor een bedrijfje met een veel te grote mond, die niet eerlijk is in communicatie.

  Reply
 9. Edgar

  Dieks, voorheen blies Doeksen ook nogal hoog van de toren, is de laatste tijd wat stiller. Trouwens ik moet zeggen op de super gave acties na van de EVT hoor je van de directie ook niet veel meer. Dus die grote mond die je noemt valt ook wel meer mee, dus boek lekker een keer EVT en geniet van de overtocht en de catering, is echt een aanrader hoor Dieks! En eerlijke communicatie is in dit land ook maar een relatief begrip hoor.

  Reply
 10. Dieks

  Edgar voorbeelden? Voor EVT heb ik ze wel: schepen die niet kwamen en zogenaamd het TESO model overnemen… klinkklare onzin!
  Dus Edgar nee ik zal nooit met EVT boeken bij Doeksen geniet ik ook van de overtocht, niks mis mee!

  Wat vooral opvalt is dat EVT buiten de harde kern voorstanders vooral een ander publiek trekt dan Doeksen vooral mensen die normaal niet zouden gaan maar door deze acties wel gaan, overigens niks mis mee.

  Reply
  1. edgar

   Dieks of het klinkklare onzin is moet nog blijken, dat heeft mijns inziens nog even tijd nodig.

   Zo als ik het zie is het (soort) mensen dat nu naar het eiland komt het type wat het eiland is gaan ontwijken door alle veranderingen (o.a. verdwijnen campings) en andere modernisering en daarmee prijsstijging op het eiland. In mijn beleving zijn het de mensen die vroeger hun laatste cent nog op de boot besteden aan een broodje kroket. Het is alleen maar toe te juigen dat die mensen nu weer naar het eiland komen. toch vind ik de termelogie soort mensen wat steeds gebruikt wordt niet prettig, want het lijkt er een b-tje op dat ze als 2e rangs burger worden gezien in de ogen van sommige mensen op de diverse forums. Ik denk dat we daarvoor moeten waken dat dat gebeurt!

   Reply
 11. Dieks

  Edgar: de interpretatie van het TESO model door EVT=onzin! Het schip uit Noorwegen die aangekocht zou zijn=onzin! De nieuwbouw plannen bij Damen is tot op heden ook weinig mee gebeurd! Er wordt een hoop beloofd en geroepen maar ho maar wat er van terecht komt.

  Edgar het is niet bedoeld om bepaalde mensen op een manier neer te zetten, mensen die in het verleden met Doeksen gingen gaan vandaag de dag ook nog wel naar Terschelling. Allen is het de vraag of ze in het rijtje voorstander van EVT horen of gewoon via de reguliere weg naar het eiland gaan. Ik heb het ook over een heel andere publiek die door deze aanbiedingen wel gaan waar ze anders thuis zouden blijven, ik het er ook bij staan dat hier ook niks mis mee is.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen