16Nov

P&O Ferries registreert schepen in Bermuda

16-11-2011 door Redmer van der Meer (admin)

P&O Ferries gaat de schepen die nu met de thuishaven Hull varen omvlaggen naar de vlag van de Bermuda, om kosten te besparen. Het gaat hierbij om de Pride of Hull en de Pride of York. De voornaamste reden waarom P&O dit doet is om bij eventuele wetswijzigingen geen grote loonsverhogingen te moeten doorvoeren.

Op het moment zijn veel bemanningsleden aan het werk via een uitzendbureau. Deze krijgen minder betaald dan de vaste krachten. Als de uitzendkrachten op den duur ook de hogere salarissen zouden moeten krijgen, kan dit niet uit voor P&O.

De huidige bemanning vindt het triest dat P&O de schepen omvlagt. Bovendien begrijpen ze het niet, omdat er een voordelig tonnagebelastingsysteem is voor Britse schepen. Dit systeem biedt niet alleen financiële voorwaarden, maar ook voor het opleiden van zeevarenden.

De Pride of Hull vaart op de route Rotterdam (Europoort) – Hull en is momenteel geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk, met als thuishaven Hull. Het zusterschip, de Pride of Rotterdam, blijft in Nederland geregistreerd. Ook het zusterschip van de Pride of York op de dienst Zeebrugge (BE) – Hull, de Pride of Bruges, blijft in Nederland geregistreerd.

Pride of Hull vlag

De Pride of Hull in Rotterdam

Bronnen: BBC News, ORO NieuwsTags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Één reactie op “P&O Ferries registreert schepen in Bermuda”
  1. Willem Boot

    Kijk eens aan. Nedereland heeft het grootste deel van zijn koopvaardijvloot al zien verdwijnen om dezelfde reden. In Engeland hetzelfde effect. Oorzaak: hoge belastingdruk op inkomen van de werknemers die dus nu hun broodwinning verliezen.

    Uiteindelijk is dit een maatregel die gevolg is van een te veeleisende overheid die verantwoordelijk is voor de schuldencrisis. Uit de schuldencrisis ontstaat de Eurocrisis.

    Fijn, zo’n onbeheerst uitgevende overheid………..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen