10Dec

Tweede Kamer steunt verplaatsing veerhaven Den Helder

10-12-2010 door Redmer van der Meer (admin)

De Tweede Kamer heeft woensdagavond een motie aangenomen over de verplaatsing van de veerhaven in Den Helder naar het oosten. Door Sander de Rouwe (CDA) en Richard de Mos (PVV) werd de motie ingediend.

De huidige situatie is niet ideaal omdat alle auto’s door het centrum van Den Helder moeten rijden om de veerhaven te bereiken. Op drukke momenten zorgt dit voor files en ergernis. Ook zijn de huidige aanlegvoorzieningen technisch afgeschreven.

De veerhaven zal verplaatst worden naar het oosten. Hiermee komt de veerhaven in de Waddenzee te liggen. Omdat dit een beschermd natuurgebied is, zal er verder onderzoek gedaan worden naar de mogelijkheden om te compenseren voor het aanleggen van een veerhaven.

Wat er met de oude veerhaven zal gebeuren is niet bekend, behalve dat deze voorlopig in gebruik zal blijven, omdat het nog enkele jaren zal duren voordat de bouw van de nieuwe haven kan beginnen.

Bronnen: RTV N-H, Kamer van koophandel.Tags: , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen