Veerboot Harlingen – Vlieland

Boot Vlieland
Boot Vlieland

De boot naar Vlieland vertrekt vanaf Harlingen. Rederij Doeksen verzorgt de veerdienst naar Vlieland en vaart met de veerboot Vlieland in anderhalf uur naar Vlieland en met de sneldienst in 45 minuten naar Vlieland. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u in Harlingen kunt komen, waar u kaartjes kunt kopen voor de veerboot naar Vlieland, hoe vaak de boot gaat, welke boten naar Vlieland varen en u kunt een fotoalbum bekijken over de veerdienst naar Vlieland.
 
  
 

Boeken – Kaartjes boot Vlieland


De reis begint met het boeken van de reis. Bij Rederij Doeksen kunt u dit doen via internet, telefonisch of via het loket in Harlingen of op Terschelling of Vlieland. Rederij Doeksen werkt met een boekingssysteem, wat wil zeggen dat u altijd moet reserveren voor uw reizen.U koopt uw kaartjes met een datum en tijd van uw afvaart, in het geval van een retourkaartje dient u ook uw terugreis op te geven. Wilt u dit toch wijzigen, dan moet u omboeken bij de Rederij. Hoe eerder u uw reis reserveert, hoe zekerder u bent van een plaats op uw gewenste afvaart. Op de volgende manieren kunt u kaartjes krijgen voor de boot naar Vlieland:

Internet

Kaartjes voor de veerboot naar Vlieland zijn het eenvoudigst te krijgen via de boekingswebsite van Rederij Doeksen. U kunt na het boeken uw kaartjes hier ook omboeken naar een andere afvaart.

Telefonisch

Telefonisch (om)boeken kan door contact op te nemen met het ContactCenter van Rederij Doeksen, via 0900-DOEKSEN (0900-3635736).

Loket

U kunt ook aan het loket in Harlingen of op Terschelling of Vlieland uw kaartje kopen. Bij het loket betaalt u wel €0,50 extra servicekosten. U kunt echter ook een kaartje kopen in de kaartautomaten in de terminals in Harlingen, op Terschelling en Vlieland. Bij het loket en bij de kaartautomaten kunt u ook uw kaartjes wijzigen.

Dienstregeling boot Vlieland


De basisdienstregeling van de boot naar Vlieland is 3 maal daags een retourafvaart tussen Harlingen en Vlieland. Dit betekent 3 afvaarten vanaf Harlingen en 3 afvaarten vanaf Vlieland met de veerboot in de zomer. Sinds 2017 varen er in de winterdienstregeling geen reguliere sneldiensten meer naar Vlieland. In de zomerdienstregeling zijn er vrijdagmiddag en zondagavond extra afvaarten van de sneldienst. Ook vaart de sneldienst in het hoogseizoen interinsulair (via Terschelling). De exacte dienstregeling (inclusief extra afvaarten) kunt u interactief raadplegen via de website van Rederij Doeksen.
Actuele wijzigingen in de dienstregeling naar Vlieland vind u op onze pagina gewijzigde afvaarten.

Dienstregeling Harlingen – Vlieland 2015

De complete dienstregeling vindt u bij Rederij Doeksen


Dienstregeling Vlieland – Harlingen 2015

De complete dienstregeling vindt u bij Rederij Doeksen

De toereis


De terminal in Harlingen is goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Het adres van de terminal in Harlingen is:

Rederij Doeksen Harlingen
Waddenpromenade 5
8861 NT Harlingen

Auto

Met de auto volgt u op de A31/N31 de borden Harlingen Havens, Veerboot Terschelling of Veerboot Vlieland. Om uw reis in te voeren in uw GPS-apparatuur gebruikt u Harlingen 8861 NT. In en nabij Harlingen vind u meerdere parkeermogelijkheden, voor een uitgebreid overzicht kunt u terecht bij ParkerenHarlingen. Vanaf de meeste parkeerplaatsen kunt u naar de terminal reizen per shuttlebus.

Openbaar Vervoer

Harlingen (Haven) is prima bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf Alkmaar kunt u buslijn 350 nemen en op Kop Afsluitdijk overstappen op lijn 71 naar Harlingen. U stapt recht voor de terminal uit. Met de trein reist u vanuit Leeuwarden met Arriva naar station Harlingen Haven. Vanaf daar is het een kleine 10 minuten lopen naar de terminal.
Plan uw reis via 9292 (Gebruik “Bushalte Veerbootterminal, Harlingen”) of via NS.nl (Gebruik station “Harlingen Haven”).

Terminal

In de terminal van Rederij Doeksen is een wachtruimte, een winkeltje en een restaurant. Mocht u langer de tijd hebben, is de binnenstad op loopafstand. In de terminal zijn ook kluisjes aanwezig om uw bagage te stallen. Voor het aan boord gaan wordt eerst uw kaartje gescand bij de poortjes. Vervolgens kunt u uw bagage kwijt in de bagagewagentjes als u met de veerboot reist. Als u met de sneldienst reist kunt u de bagage kwijt in de rekken aan boord.

Veerboten


De vaste boot voor de Vlielanddienst is de veerboot Vlieland, bouwjaar 2005. Mocht u met een snelboot reizen dan wordt de Tiger (2000) of de Koegelwieck (1992) ingezet.
De volgende schepen, veerboten varen van Harlingen naar Vlieland. Incidenteel wordt de Midsland ook ingezet als extra schip (bij Into The Great Wide Open e.d.).

Veerdienst

Vlieland

1200
59
15,1 kn
2005
L67,9 m
»Meer…

Wanneer de Vlieland voor (regulier) onderhoud is, wordt de dienst uitgevoerd door de Midsland.

Sneldienst

Koegelwieck

312
33,0 kn
1992
L36,7 m
»Meer…

Tiger

415
35,0 kn
2002
L50,0 m
»Meer…

FotogalerijVideo