Doeksen rekent nu servicekosten bij balie en telefoon

Tickets Doeksen duurder aan balie

Tickets boeken aan de balie of telefoon bij Rederij Doeksen is duurder: Per handeling €1,50 extra.

Als u een kaartje wilt boeken bij Rederij Doeksen zult u aan de balie of telefonisch servicekosten moeten betalen. Deze servicekosten bedragen €1,50 per handeling.

Dit systeem wordt ook veel toegepast in de luchtvaart en bij treindiensten, waar mensen geacht worden online of bij de automaat een ticket te kopen. Bij de NS rekent men bijvoorbeeld ook €0,50 extra per kaartje wanneer deze aan het loket gekocht wordt. Bij Doeksen worden sinds 3 juni 2013 ook extra kosten gerekend. Op de website van Rederij Doeksen staat inmiddels vermeld:

Voor handelingen die u ook zelf kunt doen via de (mobiele) website of via de ticketautomaten, berekenen wij € 1,50 servicekosten, als ze bij de balie of telefonisch worden gedaan.

Bij elke gemaakte boeking komt er dus een bedrag van €1,50 bovenop. Dit betekent echter niet dat elk kaartje duurder wordt, maar dat men betaalt voor een menselijke handeling aan het loket of de telefoon. 65-plussers mogen overigens wel zonder extra kosten aan het loket een kaartje kopen.

De servicekosten hoeven niet betaald te worden wanneer men via internet of bij de kaartautomaten in/aan de terminal boekt. Sinds de ticketautomatisering bij Doeksen is dit een logische stap. Al een geruime tijd is het mogelijk om met een toegangspoortje het kaartje te laten scannen. Hierna zijn ook langzaam ticketautomaten aangebracht in Harlingen en op Terschelling en Vlieland. De actie om voor €4,00 over te varen kan ook alleen online of in de automaat gekocht worden en wordt dus helemaal niet aangeboden aan het loket.

Speciale kaartjes, die niet geboekt kunnen worden online, kunnen wel zonder extra kosten geboekt worden aan het loket. Tevens kunnen pashouders (eilanders, vaste reizigers) zonder extra kosten boekingen maken aan het loket of de telefoon. Ook wanneer de ticketautomaat niet werkt, kan men kosteloos terecht bij de balie. Per boeking rekent Doeksen hooguit één keer handelingskosten; Wanneer men omboekt met een boeking die al bij het loket gemaakt is met handelingskosten, hoeft men niet nogmaals te betalen.

Meer informatie op de speciale website van Doeksen…

Tickets Doeksen duurder aan balie
Tickets boeken aan de balie of telefoon bij Rederij Doeksen is duurder: Per handeling €1,50 extra.

Bronnen: Rederij Doeksen (2), Vliestroom nieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *