Tender voor LNG verbouwing Doeksen’s Noord Nederland

Noord Nederland Doeksen LNG.

Noord Nederland Doeksen LNG.

Rederij Doeksen heeft afgelopen vrijdag zeven Nederlandse werven uitgenodigd om een aanbieding te maken voor de verbouwing van de Noord Nederland. Op 20 mei wordt bekend gemaakt welke werf de verbouwing uit mag voeren.

De Noord Nederland, de vrachtcatamaran, van Rederij Doeksen is in 2002 gebouwd. Het schip zal nu verlengd worden met 20 meter, voorzien worden van een passagiersaccomodatie voor ca. 200 personen en zal een voortstuwingsinstallatie krijgen op LNG, vloeibaar gemaakt aardgas. Om een werf uit te kiezen waar dit zal gebeuren, is een tender uitgeschreven. Zes werven in het noorden van het land en één in het westen van het land mogen een aanbieding maken. Om kandidaat te zijn moeten zij uiterlijk 6 mei een offerte, een beknopte bouwplanning en een beschrijving van het bouwproces indienen. Rederij Doeksen zal op 20 mei bekend maken welke werf de opdracht krijgt. Als dan alles volgens planning verloopt, komt de verbouwde Noord Nederland in het voorjaar van 2016 in de vaart.

De verbouwing wordt gesubsidieerd door het Waddenfonds vanwege de toepassing van LNG met een bedrag van ca. €1,2 miljoen. De totale kosten van de verbouwing zijn geschat op ca. €3,5 miljoen.

Noord Nederland Doeksen LNG PS
Zijaanzicht van de verbouwde Noord Nederland, met passagiersaccomodatie en LNG-motoren. (Bakboord)
Noord Nederland Doeksen LNG.
Noord Nederland Doeksen LNG. (Stuurboord)

Bronnen: Rederij Doeksen, MariKo.

1 thought on “Tender voor LNG verbouwing Doeksen’s Noord Nederland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *