2Jul

Geen bushalte bij DFDS-terminal IJmuiden

2-07-2013 door Redmer van der Meer (admin)

Bij de Felison-terminal, waar DFDS dagelijks aanmeert met de King Seaways en de Princess Seaways, komt vooralsnog geen bushalte. Gemeente Velsen en de provincie Noord-Holland hadden aan de busvervoerder Connexxion gevraagd om een bushalte aan te leggen bij de terminal aan de Halkade. Connexxion vindt echter dat de kosten voor een veilige halte te hoog zijn en daarom wordt afgezien van de aanleg.

Momenteel is de dichtstbijzijnde optie voor reizigers die met het openbaar vervoer reizen halte Oranjestraat, waar buslijn 74 rijdt. Deze buslijn begint echter pas in IJmuiden en daarom moet men naar IJmuiden reizen met de bus vanaf de omliggende stations of met de Fast Flying Ferry vanaf Amsterdam Centraal station. Deze laatste wordt echter opgeheven in 2014. 9292ov geeft reizigers overigens dikwijls aan om 16 minuten te lopen vanaf bushalte Zwaanstraat, waar vaker bussen rijden naar stations Amsterdam Sloterdijk en Haarlem.

DFDS biedt reizigers ook de mogelijkheid om vanaf Amsterdam Centraal per touringcar naar de terminal te komen. Deze bussen worden door DFDS geregeld via OAD en worden ook gebruikt om de minicruise-passagiers vanuit Engeland te vervoeren naar het centrum van Amsterdam. Wanneer men van tevoren boekt kost deze bus €6,00 en een kaartje in de bus kost €10,00 per enkele reis. Vanwege deze kosten en het vertrekpunt van de bussen is dit niet voor iedereen de meest optimale reisoptie. Zo reist men vanaf Amsterdam Centraal ook vanaf €5,72 per openbaar vervoer naar IJmuiden en in combinatie met een kortingskaart voor de trein wordt dit bedrag nog lager. Ook is het voor veel mensen vanuit Noord- en Zuid-Holland een omweg om per trein naar Amsterdam Centraal te reizen als men naar IJmuiden moet: reizen via Haarlem of Alkmaar is dan gebruikelijker vanwege de treinroutes.

Bushalte DFDS IJmuiden Felison Connexxion

Er komt geen bushalte bij de Felison-terminal (DFDS) in IJmuiden

Bron: IJmuider Courant, 9292ov.Tags: , , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen