Damwand sneldienstkade Harlingen wordt vervangen

Herstel sneldienst kade Harlingen

De huidige sneldienstkade in Harlingen

De 50 jaar oude kade bij de sneldienststeiger in Harlingen zal vervangen worden. De sneldienst zal hierdoor tijdelijk vanaf een andere plaats vertrekken.

Deze aanlegplaats ligt vlak voor de kade voor de veerboot naar Vlieland en enkele jaren terug verzakte de damwand voor de aanlegplaats van de Vlieland nog. Dit had diverse oorzaken, onder meer dat de nieuwe snelboot Tiger bij stuwkracht achteruit meer schade toebracht aan de bodem. Hier zijn destijds maatregelen tegen getroffen. De kade vlak voor de autobrug van de Vlieland-steiger is vervangen, waardoor de Vlielander boot een tijd vertrok vanaf de Terschellingsteiger. Inmiddels is de rest van de kade ook aan de beurt om vervangen te worden.

Om deze vervanging uit te voeren zal Rijkswaterstaat vanaf 18 maart beginnen met het aanleggen van een tijdelijke aanlegvoorziening voor de sneldienst. Eind maart kan deze in gebruik genomen worden, waarna op 2 april gestart wordt met de werkzaamheden aan de kade die vervangen moet worden. Deze vernieuwde kade wordt op 3 juni opgeleverd.

Ten tijde van de werkzaamheden zal de overlast voor de veerboten beperkt worden gehouden. De dienstregeling van de schepen zal niet veranderen, maar er kan enige hinder ontstaan voor reizigers.

Bron: Rijkswaterstaat

Herstel sneldienst kade Harlingen
De huidige sneldienstkade in Harlingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *