Veerdiensten gehinderd door harde wind

Veerboot Tiger in storm

Veerboot Tiger in storm

Door hoog water en storm hebben de veerdiensten van Schiermonnikoog en Vlieland problemen. Gisteravond liep de veerboot naar Schiermonnikoog grote vertraging op doordat de veerdam op Schiermonnikoog ondergelopen was. Door de golfhoogte kan de sneldienst niet naar Vlieland varen vanavond en morgenochtend.

De laatste afvaart naar Schiermonnikoog liep gisteren grote vertraging op. De boot die om 19.30 vertrok uit Lauwersoog kwam op Schiermonnikoog aan, maar omdat de veerdam onder water stond, kon er niets van boord. Door een verhoging van 1,20 meter duurde het lang voordat men van boord kon. Pas rond 11 uur stond het water laag genoeg om te lossen en te laden. De veerboot Monnik ging uiteindelijk rond 23.30 weer retour richting Lauwersoog, terwijl dat normaal 20.30 is.

Door de hoge golven kan de sneldienst vanavond en morgenochtend niet van en naar Vlieland varen. In plaats hiervan vaart er een veerdienst. Deze vertrekt op de normale tijden van de veerdienst.

Ook voor het hoogwater op Zondag worden forse verhogingen verwacht, waardoor passagiers weer rekening dienen te houden met vertraging. De harde wind zal waarschijnlijk maandag gaan liggen, maar het is nog niet bekend of de sneldienst maandag naar Vlieland zal varen.

Veerboot Tiger in storm
Veerboot Tiger in storm

Bronnen: Marinetraffic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *