22Jul

[Foto’s] Spathoek op proefvaart

22-07-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Gisteren heeft de Spathoek een proefvaart naar Terschelling gemaakt. Hessel Buren maakte onderstaande foto’s vanaf het betonningsvaartuig Terschelling bij het uitdraaien van de Slenk richting Harlingen.

Spathoek proefvaart Terschelling

Spathoek op proefvaart naar Terschelling (Foto Hessel Buren)

Fotoalbum Spathoek Proefvaart

Foto’s Hessel Buren (Tugsalvage.nl)Tags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

21 reacties op “[Foto’s] Spathoek op proefvaart”
 1. VCN

  Zozo, mooi scheepje geworden hoor die Spathoek, het valt me op dat ze de stuurhuis weer wit gemaakt hebben, en dat er nu helemaal bovenin de topmast ook een radar zit.

  Hij hangt ook niet meer zo naar links zo op het 1e gezicht, maar daar kan ik me in vergissen.

  Reply
 2. Hans

  Valt me op dat het schip niet meer helt, weet iemand wat ze hier aan gedaan hebben ?

  Reply
 3. Edgar

  Tanken denk ik en er zit ook een radar boven het autodek onder het stuurhuis, of zat ie er al

  Reply
  1. Hessel

   Edgar die radar zat al oven het autodek,
   en wat het hellen betreft kan zijn dat de bunkers (brandstof) gebunkerd (getankt) is en dat de waterballasttanks zijn gevult maar voornaamste is dat er brandstof geladen is en daarbij het hellem gecompenceert is.

   Reply
   1. Edgar

    Hi Hessel, zag ik later ook, nou extra veilig bootje dan toch 🙂 Hoop dat ik straks weer eens tijd over heb pm naar het eiland te gaan en dat we met de Spathoek over kunnen!

    Reply
 4. jaap

  Het is inderdaad de ballast die ze deze week weer hebben aangebracht op het schip,
  waardoor het dus weer recht ligt.
  Heeft niks te maken met tanken.

  Reply
   1. Willem Boot

    Niet te stellig over zijn. Voorlopig is er weer nieuw gedonder om de Concessie: de Gemeenten hebben “pro forma” bezwaar aangetekend omdat ze “bang” zijn dat hun wensen onvoldoende uit de verf komen.

    De gemiddelde landgenoot had voldoende aan de inspraakperiode, maar de Gemeenten weten natuurlijk veel beter hoe een bootdienst er uit moet zien. Daar hebben ze immers al jaren evaring in……

    Er komt een dag dat iedereen na verlaten van het Gemeentehuis, Xenophon zal citeren, het duin opvlucht en daar hoopvol uitroept: “Thalassa, Thalassa!” (Bron: Xenophontos “Anabasis”)

    Reply
 5. Willem Boot

  Vanmorgen weer naar buiten geweest, voor de monding Slenk rechtsomkeert. Het schip lijkt nu vaarklaar te zijn, maar vanzelfsprekend ongeladen. Snelheden volgens AIS niet > 10,6 kn, getij mee.
  Als ze vandaag op vol vermogen hebben gedraaid, dan valt het vies tegen.

  Reply
  1. Peter

   Nou dat kan dan nog wat worden met wind en tij tegen.Waar wachten ze nog op om met dat schip te gaan varen??

   Reply
  1. Willem Boot

   Als gebruikelijk meldt deze ondernemer niets. Ik weet niet of die slingerproef gedaan is. Ik schat in dat de vaarten die ze nu maken proeven zijn om te kijken of ze de dienstregeling wel halen (dus de dienstregeling die ze eerder hebben aangekondigd, die is nu -voorlopig?- weer opgegeven). EVT zegt nu dat ze het vaarschema van de Stortemelk over gaan zetten op de Spathoek en daarnma gaan uitbreiden.

   Verder is er een forumdeelnemer die nu op Schepen van Doeksenforum beweert dat er allerlei stempeltjes moeten worden gezet. Kijk daar even op.

   De Inspectie meldt o.h.a. niets over data waarop bepaalde proeven plaats vinden. Openbaar is uitsluitend dat een schipo is goedgekeurd, that’s it.

   Reply
 6. Hans

  Tja Willem, dit is wel zonde en niet te vergeten dat het een boel geld kost om hem te laten liggen aan de wal. Ik ben bang dat het wel eens lang kan gaan duren of dat hij straks meteen weer wordt doorverkocht zoals de Willem Barentz. Ik hoop het niet maar ik denk dat de EVT toch 2 klappen te verduren heeft gehad die ze niet makkelijk meer te boven zullen komen. Het gaat nu om de strijdlust bij de E.V.T. Ik vind dat ze de investeerders dit verplicht zijn. Ik ben ook benieuwd waarom het nu zolang duurt, worden ze zo tegengewerkt en zoja door wie ?

  Reply
 7. gm

  heb gehoort dat de spathoek deze week bevoorraad wordt met levensmiddelen.
  wie kan dit bevestigen.

  Reply
 8. gerben

  @hans “worden ze zo tegengewerkt en zoja door wie ?”

  Door bootdienst de zeehond , zoals gewoonlijk

  Gerben

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen